Domov arrow Vsi blogi arrow Zakaj ne na vzhod?
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Aug 24
2008

Zakaj ne na vzhod?

Posted by mira in ŠtajerskaSlovenijaPohorje

Mir in počitek brez alpinizma v odmaknjeni gorski naravi in med prijaznimi ljudmi? Gotovo boste prijetno presenečeni, če se odpravite po moji novi poti, če seveda ne poznate Pohorja. Šele zdaj, ko sem sama našla zame nove kraje, sem ugotovila, da to pomanjkanje poznavanja Slovenije ni moja posebnost.

 


Lovrenško jezero na Pohorju

 

Ta nesrečna lastnost, da vedno hodiš na iste kraje! Tudi mnogi moji znanci počnejo isto. Tudi oni, kadar gredo »v hribe«, težijo na zahod in proti severu naše deželice, torej v podgorje obojih Alp. Tako sem delala vedno tudi jaz, kadar sem iskala gozdove in lahke pohodniške in sprehajalne poti zase, za otroke in za starejše.

Zato je zame zdaj tako osvežilno presenečenje, ko sem končno odkrila »vzhod«. Urico iz Ljubjane po avtocesti, pa se že voziš skozi Hoče  proti Hočkemu Pohorju, kjer je prijaznih gostiteljev na izbiro. Pod neštetimi smrekami se skrivajo in odkrivajo hotelčki, penzijoni, turistične kmetije in koče, kjer bo našel vsak kaj zase, mirne sprehode ali pa resno športno rekreacijo, saj je za vse dovolj možnosti. Na kratko: vse počitniške dni za mnogo let bi človek lahko porabil za to, da bi spoznal vsaj malo lepot, ki jih nudi Pohorje. In da bi navezal stike s prijaznimi ljudmi, s katerimi si kar zaželiš postati bolj domač, tako prijetni so. Zaenkrat toliko. Bom pa še šla tja gor in vam bom še kaj povedala o tistih lepih krajih in ljudeh - še bolje pa, da se tja napotite sami!

m

 

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008