Doma Novice Aktualne novice Čokoladna vas ob reki Dravi

Čokoladna vas ob reki Dravi

Ob reki Dravi stoji prav posebna čokoladna vas, ki ponuja edinstveno doživetje in predstavlja krasno destinacijo tako za kratek izlet kot za daljši oddih. Čokoladna vas se namreč nahaja v čudovitem okolju na obrežju krajinskega parka Mariborsko jezero, kjer boste našli številne možnosti za preživljanje prostega časa v skorajda neokrnjeni naravi. Tam potekajo tudi različne pohodniške poti ter Dravska kolesarska pot, zato se na izlet do čokoladne vasi ob reki Dravi lahko odpravite tudi s kolesom.

chocolate village couple enjoying Čokoladna vas ob reki Dravi
Uživanje v čokoladni vasi ob reki Dravi

Krajinski park Mariborsko jezero

Mariborsko jezero, ob katerem se nahaja čokoladna vas, je nastalo z zajezitivijo reke Drave. Gre za 15,5 km dolgo akumulacijsko jezero, ki ga na eni strani obdaja gozd, na drugi strani pa so plitivne, ki predstavljajo dragocen življenjski prostor tako za obvodno rastlinje kot za številne živali. Tako lahko tam srečate kakšno od redkejših vrst ptic ali celo bobra. Območje je sicer tudi zaščiteno kot naravni park Natura 2000, zato tam najdemo neokrnjeno naravo in veliko miru.

Pohodništvo ali kolesarjenje ob reki Dravi

Mariborsko ali Bresterniško jezero, kot mu tudi nekateri rečejo, saj se nahaja med naseljem Bresternica na eni in naseljem Limbuš na drugi strani, ponuja veliko možnosti za rekreacijo. Jezero ponuja možnosti za čolnarjenje oziroma veslanje, pa tudi surfanje in druge vodne športe. Do Mariborskega jezera oziroma Limbuškega obrežja reke Drave, kjer stoji čokoladna vas, se tako lahko odpravite po eni od pešpoti ali s kolesom po Dravski kolesarki poti ter v čokoladni vasi posedite v kavarni s prelepim razgledom in se tam posladkate z ročno narejenimi čokoladnimi izdelki, preden spet nadaljujete pot po prelepi naravi.

Dravska kolesarska pot

Dravska kolesarska pot velja celo za eno najboljše ocenjenih kolesarskih poti v Evropi. Začne se pri izviru reke Drave v Italiji, vodi skozi Avstrijo, nato pa poteka čez Slovenijo vse do Hrvaške, do tam, kjer se reka Mura izlije v Dravo. Slovenski del poti je vsako leto bolje urejen in dobro označen, ob kolesarski poti se vedno bolj razvija tudi turistična ponudba. Večji del Dravske kolesarske poti vodi ob reki Dravi, po kateri je pot dobila tudi ime, oziroma v njeni neposredni okolici. Kolesarska pot tako ponuja možnost za kolesarjenje v naravi. To velja še posebej za del, ki poteka skozi krajinski park Mariborsko jezero, torej za etapo Radlje ob Dravi–Maribor, ki poteka tudi čez Pohorje in ki je dolga kar 45 kilometrov.

cokoladna vas airphoto Čokoladna vas ob reki Dravi
Zračni posnetek čokoladne vasi in kavarne Teta Frida ob Dravi

Družinski kolesarski izlet ob reki Dravi in postanek v čokoladni vasi

Del Dravske kolesarske poti med Podvelko in Falo je zaradi vzpona in še ne popolnoma dokončane trase kolesarske poti primeren le za bolj izkušene kolesarje, zato je družinski kolesarski izlet bolje začeti za tem odsekom. Če se želite izogniti dolgemu vzponu na Janževski vrh, Lehen in Lovrenc na Pohorju, ki vas sicer vodi skozi mogočne pohorske gozdove, lahko kolesarski izlet začnete tudi v Rušah, nato pa skozi Bezeno, Bistrico ob Dravi in Laznico nadaljujete do Limbuša.

Tam kolesarska pot zavije čisto do reke Drave oziroma do Mariborskega jezera, kjer lahko naredite prijeten postanek. Čokoladna vas je kot nalašč za to, saj se tam vsi kolesarji, pohodniki in izletniki lahko posladkajo z različnimi ročno izdelanimi čokoladnimi izdelki, mirna kavarna s prijetno teraso pa ponuja tudi različne druge dobrote. Kolesarski izlet lahko tam zaključite ali pa ga nadaljujete do Mariborskega otoka, ki prav tako ponuja veliko možnosti za počitek in rekreacijo, ali pa celo do samega mesta Maribor.

cokoladna vas teta frida ponoci Čokoladna vas ob reki Dravi
Čokoladna vas ponoči (upravlja podjetje Quadro)

Kaj vse vam ponuja čokoladna vas?

Čokoladna vas ob reki Dravi je umeščena v naravno okolje Limbuškega nabrežja ter se nahaja približno 5 kilometrov od mesta Maribor. Zasnovana je kot izletniška točka, ki spodbuja ljudi, da preživijo čim več časa na prostem oziroma v naravi, hkrati pa čokoladna vas ob predstavlja tudi inovativno poslovno idejo, ki jo namerava podjetnik Uroš Mlakar v prihodnosti še nadgraditi in razširiti.

Njegovo podjetje Quadro pod blagovno znamko Teta Frida ponuja številne odlične in ročno izdelane čokoladne izdelke, ki jih gostje lahko preizkusijo tudi v čokoladni vasi. V njej se namreč nahaja degustacijski center, pa tudi kavarna Teta Frida, ki poleg odlične ponudbe slaščic ponuja tudi prekrasen in pomirjujoč razgled na Mariborsko jezero oziroma reko Dravo. Čokoladna vas je tako prijeten kraj za preživljanje prostega časa, kjer boste lahko uživali tako v prijetni okolici kot v sladkih čokoladnih pregrehah.

Čokoladna vas ponuja tudi glamping

Čokoladna vas poleg kavarne in degustacijskega centra čokoladnih izdelkov ponuja še lesene ekološke hiške z lepim razgledom, ki ponujajo vse potrebno udobje. Že za zajtrk vas bodo v njih razveselili s čokolado, s čimer boste dobili dovolj energije za nadaljevanje kolesarskega izleta ob Dravi.

cokoladna vas pozimi Čokoladna vas ob reki Dravi
Zimska idila v čokoladni vasi.

Objave iz iste kategorije: