Doma Blog Izlet – Gremo na Pokljuko

Izlet – Gremo na Pokljuko

Pokljuka Kranjska dolina Prejšnji teden smo si za izlet izbrali izvir Kamniške Bistrice . Čeprav smo našli takrat samo enega od stranskih izvirov, glavnega pa ne, smo se tokrat odpravili v drug konec Slovenije.

Odpeljali smo se skozi Bled , Gorje in Zatrnik do Pokljuke (in si prepevali znano Avsenikovo –  Gremo na Pokljuko ).  Takoj na vrhu smo zavili desno po makadamu proti Kranjski dolini. Nekje sredi poti smo ob cesti pustili avto, se obuli v planinske čevlje in odšli v gozd oboroženi s košarami in lončki.

Pokljuka krava na cesti  Našli in nabrali smo nekaj lisičk, predvsem pa smo se nadihali svežega zraka. Jurčka nismo našli nobenega. Smo pa na našem standardnem mestu nabrali tudi nekaj borovnic in gozdnih jagod. Pred nadaljevanjem poti smo si še pripravili pravi piknik v travi.

Odpeljali smo se še do Šport Hotela in na  Rudno polje, kjer pa so bila vsa gostišča zaprta in zapuščena.  Med vračanjem po pokljuški cesti  so nas sredi vozišča presenetile še krave (glej sliko). K sreči je bližnje srečanje goveje vrste ostalo brez posledic.

 Ura je bila šele tri popoldne,  zato smo naše dogodivščine nadaljevali. Namesto proti Bledu smo v Gorjah zavili proti Vintgarju. Več o tem pa jutri.

Objave iz iste kategorije: