Doma Novice Aktualne novice Darila za ljudi, ki veliko potujejo

Darila za ljudi, ki veliko potujejo

Oblika in uporabnost sta pravzaprav dve glavni lastnosti, ki jih imamo v mislih ob nakupu darila za ljudi, ki veliko potujejo.  V mislih imejte kaj uporabnega in seveda nekaj s svojevrstnim stilom. Seveda si želite, da ga bo darilo razveselilo in vas spominjalo nanj. Pri tem ni pomembno ali bo obdarovanec obiskoval svetovno znana mesta kot turist ali potoval iz poslovnih razlogov.

V nadaljevanju smo zapisali nekatere odlične ideje za nakup daril za tiste ljudi, ki so pogosto na poti.

Darila za popotnike

Toaletne steklenice kompaktne velikosti

Vsak posameznik, ki veliko potuje, se zaveda, kako zelo so pomembne toaletne steklenice. Njihova optimalna velikost je 100ml. Zdi se malo a je večja prostornina lahko skregana s pravili nekaterih letalskih družb in drugih prevoznikov. Toaletne steklenice za popotnike bodo obdarovancu omogočile, da vanje spravi svoja najljubša mila, peno za britje, dišave, kreme za roke ipd. Tako se izognemo potrebi po dodatni prtljagi, kot so kovčki in dodatne torbe, v katerih sicer prenašamo svoje najljubše toaletne potrebščine. 

Kocke za pakiranje prtljage

Ko se pripravljamo na potovanje, je organizacija ključnega pomena. Tako je dobro, če imamo vse primerno pospravljeno in organizirano. Tako bomo bolj učinkovito ter z manj zapletov prišli do cilja ter se udobno namestili v hotel ali drugo turistično namestitev. Kocke za pakiranje prtljage lahko podarimo nekomu, ki s seboj vedno nosi ogromno različnih kovčkov. Kocke mu bodo pomagale, da si organizira prtljago na zelo učinkovit način. To pa bo znižalo potrebo po dodatni opremi za nošenje prtljage, kar bo njemu ali njej močno olajšalo pot.

Same kocke za pakiranje so na voljo v različnih velikostih, saj ima vsak popotnik različne želje in zahteve. Najdemo lahko take kocke, ki so mišljene za organizacijo velike in majhne prtljage. Gre za preproste torbe in kovčke, ki so si po videzu precej podobni, v osnovi pa se jih lahko vedno zloži tudi enega v drugega ali več njih v enega samega, na različne načine.

Univerzalen nahrbtnik

Nahrbtniki so vedno dobrodošli pripomočki za vsakega popotnika. Lahko jih s seboj vzamemo po opravkih v mestu ali pa z njimi odidemo na oddih v naravo. Dober nahrbtnik je lahko odlično darilo za ljudi, ki s seboj na potovanje vedno vzamejo torbo na koleščkih ali manjše vreče. Z dobrim nahrbtnikom pa jim bomo omogočili, da pospravijo vso prtljago na eno mesto, kar jim bo izboljšalo mobilnost.

Potujoča ključavnica

Kljub svoji preprostosti je potujoča ključavnica izredno pomembna za ljudi, ki veliko potujejo. Večina hostelov dandanes ponudi svojim gostom svojo lastno omarico s ključavnico, vendar je pomembno, da se zaščitimo tudi drugače. Potujoča ključavnica nam omogoča, da zaklenemo predale, nahrbtnik in druge kritične prostora za shranjevanje naših potrebščin, dokumentov, hrane, čevljev ipd. Bodite prepričani, komurkoli jo boste podarili, bo slej ko prej prišla prav. Tudi, če se mu bo najprej zdelo, da kaj takšnega sploh ne potrebuje.

potujoca kljucavnica Darila za ljudi, ki veliko potujejo
Darila za ljudi, ki veliko potujejo - adapter za potovanje 1 - Kam.si

Zložljiva plastenka za vodo

Tradicionalna plastenka za vodo je lahko dokaj velik porabnik prostora – predvsem ko je prazna. Pomislite kako vam lahko hitro primanjkuje prostora v neki manjših hotelski sobi ali drugem prenočišču. Za ljudi, ki veliko potujejo, pa je zložljiva plastenka za vodo prav idealna. Ko plastenko izpraznimo in je ne potrebujemo več, jo preprosto zložimo. Nekateri modeli plastenk pa imajo tudi možnost, da jih pripnemo na torbo ali oblačila.

Ušesni čepki

Vsi posamezniki, ki so kdaj bili primorani preživeti noč v hostelu, bodo sigurno cenili kvalitetne ušesne čepke. Tako se izognemo večini hrupa, ki spremlja predvsem nočne zabave, kronično smrčanje in druge glasne stvari zunaj in znotraj sobe v kateri počivamo.

V nekaterih nastanitvah je precej glasno, hrup pa nam lahko močno pokvari kvaliteten spanec. Če smo na poslovni poti, pa lahko zaradi slabega spanca na koncu trpi naša poslovna uspešnost. Enako velja, če smo prišli na izobraževanje.

Ušesni čepki
Vsi posamezniki, ki so kdaj bili primorani preživeti noč v hostelu, bodo sigurno cenili kvalitetne ušesne čepke.

Dobri ušesni čepki so tako idealno darilo za ljudi, ki veliko časa preživijo predvsem v nizko cenovnih nastanitvah in so pravzaprav nujno potreben pripomoček za dober, miren in kvaliteten spanec.

Potovalna skodelica za kavo

Potovalna skodelica za kavo je nujna za vsakega nadobudnega popotnika. To pa še posebej velja za tiste, ki ne želijo vedno ponovno piti iz cenenih plastičnih skodelic za enkratno uporabo.

Potovalna skodelica za kavo je zelo priročna pri daljših potovanjih v neznane kraje, kjer se je morda težko ali nemogoče ustaviti na kavi in jo lahko v njej preprosto prinesete s seboj. Seveda – v njej imate lahko tudi kakav ali čaj in poleg vsega še precej dolgo ohranja temperaturo.

Napajalni adapter za potovanje

Včasih ko prispemo v nastanitev v tujini, lahko hitro ugotovimo, da ne moremo napolniti svojega mobilnega telefona. V nekaterih državah uporabljajo drugačno vtičnico za električno omrežje, morda pa smo preprosto univerzalni napajalnik pozabili doma. V vsakem primeru je potovalni napajalnik odlično darilo za ljudi, ki so veliko na poti.

adapter za potovanje 1 Darila za ljudi, ki veliko potujejo
Darila za ljudi, ki veliko potujejo - adapter za potovanje 1 - Kam.si

Tako si bodo lahko kjerkoli na hitro napolnili svoj telefon, brez dodatnih težav in zapletov. Dobro je, če kupimo tak model, ki ima tudi priložene različne nastavke za napajanje preko električnega omrežja v različnih državah.

Potovalna brisača

Navadne brisače so velikokrat zelo težke in nerodne za prenašanje. So pa v vsakem primeru nujne za ljudi, ki veliko potujejo. Nekateri hoteli brisač sploh ne nudijo strankam, na kar moramo biti še posebej pozorni in jih prinesti s seboj. Še največkrat je tako v motelih ob glavnih cestah, kjer ljudje ostanejo le kratek čas ali v apartmajih. Potovalne brisače so tako zelo praktično darilo, saj so lahke, se hitro posušijo ter zavzamejo malo prostora, če jih lepo zložimo.

Etui za potni list

Pozorni popotniki bodo vedno poskrbeli, da bodo imeli svoj potni list dobro zavarovan in pospravljen. To pa je najlažje storiti z etuijem za potni list, ki zavaruje naš potni list pred poškodbami. Potni list lahko tako varno spravimo praktično kamorkoli, celo med tršo prtljago, ki ga ne bo poškodovala.

Nekateri boljši modeli etuija imajo na voljo tudi dodatne prostore za shranjevanje bančnih kartic, osebnih izkaznic in drugih pomembnih dokumentov. Etui lahko tako postane izredno preprosta in kvalitetna pozornost, če ga podarimo osebi, ki veliko potuje. S tem na nek način pokažemo, da si želimo uspešnih pričetkov in koncev popotovanj našega obdarovanca.

Šamponske palice

Na poti je vedno zelo pomembna skrb za higieno. Ena izmed bolj pomembnih toaletnih potrebščin je za mnoge osebe šampon. A pogosto imamo ravno s šamponom težave, saj krši različna nova pravila letalskih prevoznikov.

Temu se lahko izognemo, če vzamemo s seboj šamponske palice. Prednost omenjenega izdelka je tudi ta, da ga lahko uporabimo kot šampon ali pa kot navadno milo ze telo. To je izvrstno darilo za vse, ki so na poti tako zaradi poslovnih ali osebnih razlogov.

Zobna pasta v obliki tabletk

Vsak popotnik ve, da lahko hitro nastanejo težave, če s seboj prenaša različne tekočine, kot so mila, kreme, zobne paste ipd. Težave ima lahko tako pri različnih prevoznikih, kot na mejah pri prestopu držav, ki ne dovolijo uvoza ali prevoza različnih tekočin. To še posebej velja za zobne paste. 

Na srečo lahko tudi to težavo premagamo, če s seboj vzamemo zobno pasto v obliki tabletk. Na voljo so v embalaži, ki jo je mogoče reciklirati. Poleg tega pa so tabletke zelo učinkovite pri čiščenju zob.

Zgoraj omenjene ideje so namenjene za ekonomična darila za ljudi, ki veliko potujejo. Tako lahko z darilom razveselimo našega prijatelja ali družinskega člana ter mu olajšamo mnoga bodoča potovanja po svetu.

Objave iz iste kategorije: