Doma Blog Ljubljana – sprehod v Mostec

Ljubljana – sprehod v Mostec

Ljubljana ponuja kar nekaj odličnih točk, kamor se lahko tako njeni prebivalci, kot turisti, odpravijo na sprehod po naravi in si naberejo novih moči. Ena  bolj obiskanih točk je seveda Rožnik , pod njim pa vedno priljubljeni, še posebno med prebivalci Šiške – Mostec.

Ljubljana - Mostec

 Ljubljana je tudi zelena

Če se odpravljate na sprehod in ste se po naključju znašli v Šiški (recimo, da tam bivate), je sprehod do Mosteca kot nalašč. Tam je tudi gostilna, kjer vas bodo prijazno postregli, tudi cene so ugodne. Še več, gostilno (in postrežbno) lahko tudi najamete za različne priložnosti, prostora je za kar precejšnjo druščino in ko sem bil z neko družbo nazadnje tam kot gost, so nas prijazno stregli do poznih oz. zgodnji jutranjih ur.

Ljubljana - Mostec - Gostilna

 

V bližini je tudi otroško igrišče, ki poleg gugalnic, vrtiljakov in različnih plezal ponuja tudi modernejše, vendar plačljive, vrste zabave za najmlajše. Kak krog se lahko odpeljejo z električnim vlakcem ali poskačejo na trampolinu.

Ljubljana - Mostec - igrala

 

Okoli Mosteca je tudi več trim stez, tako da se lahko odpravite v Mostec tudi tečt ali preprosto na sprehod po gozdu. Tudi z otroškim vozičkom se daleč pride, kar je videti po vrsti družin, ki si ga izberejo kot cilj za sprehod ali samo postajališče na poti proti Rožniku.

Čeprav kolesarji pogosto negodujejo, da je Ljubljana mesto, kjer zanje ni najbolje poskrbljeno, je mogoče kolesariti tudi po širšem območju Šišenskega hriba, pa seveda do Mosteca, bližnjega Živalskega vrta Ljubljana ter Koseškega bajerja.

Ljubljana - Koseze - bajer

 

Okolico bajerja trenutno ravno prenavljajo, tako da je v smeri proti naselju Mostec dostop onemogočen, po videnem pa bo v kratkem območje prav lepo urejeno. Na vzhodni strani bajerja se lahko tudi okrepčate v bližnji gostilni ali dveh in se od tod dalje podate na pot Ob žici okoli Ljubljane.

 

Objave iz iste kategorije: