Doma Blog Preddvor – sprehod okrog jezera Črnava

Preddvor – sprehod okrog jezera Črnava

Danes smo si privoščili krajši izlet v Preddvor. Točneje, šli smo na sprehod okrog jezera Črnava.

Preddvor Hotel Bor Grad Hrib jezero ČrnavaDostop: z avtoceste (izvoz Kranj -vzhod) proti Kranju do krožišča, kjer zavijete desno proti Britofu oziroma Jezerskem . Peljete se skozi vasi Britof, Milje, Visoko in Hotemaže, potem pa že prispete v Preddvor . Zavijete levo z glavne ceste, čez most in takoj desno v ozko ulico med hiše.  Potem pa samo naravnoct in na vrhu levo in že pridete na parkirišče.

 Urejena potka nas potem pelje skozi gozdiček ob vodi, pa preko travnika do konca jezera, kjer je most preko potoka Bistrica in brunarica, kjer poleti strežejo s hrano, pijačo in sladoledi. Danes je bilo vse zaprto. Od živali smo videli samo race in še nekaj drugih jezerskih  ptic .

Preddvor jezero Črnava Vračali smo se po drugi strani jezera, kjer je manjši pomol.  Na njem se poleti vsak dan sonči mladina, danes pa ga je zasedel zaljubljeni parček.

Pot okrog jezera se zaključi za hotelom Bor, če se vračate na parkirišče ali pred hotelom Bor, če se boste še usedli in si privoščili kakšno sladico. Sprehod je zelo primeren za majhne otroke , ne pa tudi za otroške vozičke.

 

Objave iz iste kategorije: