Doma Blog lovište.com, polotok Pelješac

lovište.com, polotok Pelješac

V blogu na portalu kam.si pogosto predstavljamo naše nove spletne projekte s turističnega področja. Tokrat prvič predstavljamo stran, ki ni namenjena predstavitivi slovenskih krajev (kot vse naše spletne strani do sedaj), ampak predstavlja majhen kraj na polotoku Pelješac. Pelješac je največji polotok v Dalmaciji in deli vse značilnosti z bližnjimi otoki, predvsem Korčulo in Hvarom. Upravno in ekonomsko celoten polotok gravitira k mestu Dubrovnik.

Lovište je ime kraji, ki mu je namenjena ta predstavitev. Kljub majhnosti je kraj v Sloveniji presenetljivo dobro poznan, saj se je v desetletjih med domačini in obiskovalci stkalo ogromno osebnih povezav. Z hrvaško avtocesto, ki je že prišla do pristanišča Ploče se je tudi razdalja nekoliko zmanjšala, če pa bo Hrvaški uspelo zgraditi še Pelješki most, pa se bo potovanje iz Slovenije skrajšalo še za kakšno uro.

Iz Lovišta preko hriba se nahajata dva svetovna znana kraja za surfanje in kajtanje: Viganj in Kučište. Tam neprestano piha veter, večinoma maestral, Lovište pa je pred vetrovi (in še bolj valovi) temeljito zaščiteno saj leži v velikem zalivu, katerega obala je dolga približno 5 kilometrov. Zaradi zaščitenosti je morje v zalivu vedno za kakšno stopnjo hladnejše kot v okolici.

Lovište.com je tudi prva naša stran v hrvaškem jeziku. Pravzaprav so jeziki trije – na strani sta še angleščina in slovenščina, a strani v teh dveh jezikih je v našem portfelju že veliko.

Objave iz iste kategorije: