Doma Svet Evropa Turneja po Bolgariji z majhnim proračunom

Turneja po Bolgariji z majhnim proračunom

Čeprav je Bolgarija že od nekdaj znana in slavljena kot ena najcenejših evropskih potovalnih destinacij, morate upoštevati nekaj pomembnih nasvetov. Ti napotki vam bodo pomagali kar najbolje izkoristiti vaše potovanje v Bolgarijo, da se boste lahko kar najbolje zabavali in vam ne bo treba skrbeti, da vam bo zmanjkalo denarja!

Opustite turistične prevoze

Denarja za turistične prevoze vam res ni treba zapravljati, razen če imate za bivanje v državi zelo omejen čas. Do številnih znamenitosti v državi lahko pridete z javnim prevozom. Vse, kar morate storiti, je, da osebje v hostlu ali hotelu prosite za pomoč pri voznih redih. Vsa velika mesta so povezana z vlaki ali avtobusi, včasih celo z obema. 

Bolgarija - tramvaj
Tramvaj v Sofiji, Bolgarija

Prihranite denar na turističnih znamenitostih

Obiskovalci znamenitosti in muzejev na tem območju le redko plačajo več kot 3 USD, če pa jih nameravate obiskati več, na njihovih spletnih straneh preverite, ali imajo brezplačne dneve, ki so pogosto enkrat na mesec.

Narodno gledališče v Sofiji, Bolgarija
Narodno gledališče v Sofiji, Bolgarija

Vse galerije in muzeji po vsej državi so brezplačno na voljo med evropsko muzejsko nočjo, ki poteka vsako leto v soboto po mednarodnem dnevu muzejev 18.thmaja ali pred njim. V tem času je tudi veliko posebnih dogodkov. Brezplačen je tudi obisk cerkva, razen kadar gre za državni spomenik. To velja tudi za nacionalne parke. 

Spremljajte svoje izdatke za hrano 

Kuhajte in pripravljajte svoje obroke ter izkoristite bližnje tržnice s svežo zelenjavo in sadjem. S tem ne boste le prihranili denarja, ampak boste zagotovo z veseljem ugotovili, da imajo sveži pridelki v Bolgariji za razliko od večine držav, kjer so kljub daljši obstojnosti nekoliko mlačni, bogat okus, čeprav hitreje zgnijejo. 

Okusna bolgarska hrana in ogled tržnice

Zmanjšajte stroške za zabavo

Večina barov na tem območju organizira brezplačne koncerte mladih glasbenih skupin. V hotelu se pozanimajte, kaj vam lahko ponudijo za večer. Večina najboljših festivalov v Bolgariji (https://www.planetarioviaggi.it/visita-la-bulgaria-spendendo-poco/) je prav tako brezplačnih. Tudi v parkih, zlasti v Sofiji, je poleti veliko načrtovanih brezplačnih dogodkov. 

Prihranite pri nakupu spominkov 

Nobeno potovanje ne bo popolno, če ne boste kupili spominkov, ki jih boste prinesli domov. Če ne želite razdreti svojega proračuna, se raje izogibajte turističnim trgovinam. Namesto tega se lahko odpravite v bližnji supermarket in kupite sharena sol ali mešanico bolgarskih zelišč in lyutenitsa ali tradicionalni bolgarski namaz, pripravljen iz paprike in paradižnika. Nato lahko zavijete v lekarno ali kozmetično trgovino in kupite nekaj kozmetičnih izdelkov, ki vsebujejo bolgarsko rožnato olje po zelo ugodni ceni. 

Manj za javni prevoz in taksije 

Pri nakupu povratne vozovnice, ki je odlična izbira za enodnevne izlete, lahko izkoristite popuste bolgarskega nacionalnega železniškega podjetja. Tudi številna avtobusna podjetja ponujajo posebne povratne vozovnice. Če bivate v Sofiji in nameravate javni prevoz uporabljati več kot trikrat na dan, si morda želite kupiti dnevno vozovnico ali celo 30-dnevno vozovnico. Te vozovnice lahko uporabljate za vsa javna prevozna sredstva, vključno s tramvaji, avtobusi in podzemno železnico. Kupite jih lahko tudi v vseh kioskih za prodajo vozovnic. 

Ker Uber v državi ne deluje, v Bolgariji prevladujejo taksiji. Vsa taksi podjetja v mestih izvajajo skoraj podobne cene, vendar pričakujte, da lahko še vedno obstajajo razlike glede na mesto. Najboljši način, da prihranite, je, da se izognete vkrcavanju v goljufive taksije. Prepričajte se, da so cene prikazane na nalepki na oknu avtomobila. Če taksija ne najdete, poiščite drug taksi. 

Ideje za načrt potovanja po Bolgariji 

Ali ste vedeli, da lahko vse znamenitosti države obiščete v samo dveh tednih? Če pa nimate veliko časa, lahko za posamezen kraj porabite manj dni ali manj enodnevnih izletov. 

V Sofiji lahko začnete z večdnevnim ogledom muzejev in cerkva na tem območju. Za enodnevni izlet se lahko odpravite tudi v osupljivi samostan Rila. Nato se z avtobusom ali vlakom odpeljite do Plovdiva. Trije dnevi so dovolj, da se seznanite z zgodovino mesta in obiščete njegove priljubljene kulturne znamenitosti, preden se odpravite v gore, pri čemer je Veliko Trnovo vaše izhodišče ali baza. 

Preden se odpravite na enodnevne izlete, lahko en dan namenite ogledu mestnih znamenitosti, kot je čudovita trdnjava. Med najboljšimi dejavnostmi, ki jih lahko preizkusite, so lahkoten sprehod po hribih do srednjeveške vasi Arbanasi, opazovanje slapov in pohodništvo v kanonu Emen ali obisk veličastnega samostana Troyan. V Veliko je priporočljivo preživeti najmanj tri dni, čeprav je morda bolje, če ostanete dlje. Je eno najprijetnejših mest v Vzhodni Evropi in ima tudi največje število glavnih turističnih znamenitosti v državi. 

Iz mesta Veliko se z avtobusom zapeljite do Sozoopola ali Varne, da pridete do obale Črnega morja. Preostanek bivanja lahko preživite v klubih na plaži, poležavanju na plažah ali pa se preprosto izgubite sredi sredozemsko obarvanih mestnih središč. To je najboljši način za zaključek počitnic, preden se z avtobusom vrnete v Sofijo in odletite domov. 

Vreme in najboljši čas za obisk 

Vreme v državi je značilno za to regijo: hladne in snežne zime, prijetne jeseni in pomladi ter vroča poletja. 

Višek turistične sezone in sezone plaž ob Črnem morju je od junija do avgusta. Takrat so plaže polne ljudi in živahne, vendar je tudi dovolj toplo, da lahko uživate v kopanju v vodi. Sredi septembra se lahko vreme preveč ohladi, tako da kopanje morda ne bo več mogoče. 

Rezervirajte svoje potovanje v Bolgarijo še danes in pričakujte varčno, a vznemirljivo potovanje, kakršnega še ni bilo!

Objave iz iste kategorije: