Domov arrow Zanimivosti
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Zanimivosti

Kako se odpraviti na ribolov brancina?

Natisni E-pošta
Iščete ribo, katera vam bo ponudila obilico užitkov, ko jo boste ujeli na trnek? V kolikor ste na to vprašanje odgovorili pritrdilno, potem se morate odpraviti na ribolov brancina!
Preberite več...
 

Doživite Bohinjsko jezero malo drugače! Z ladjo Zlatorog v osrčju Triglavskega narodnega parka.

Natisni E-pošta
Ste se že kdaj tako peljali z ladjo po mirni gladini jezera? Brez hrupa in brez škodljivih izpustov na ekološki električni pogon?

Privoščite si izlet z družino, peljite prijatelje na oddih, vzemite si dan zase in se umaknite od napornega ter stresnega vsakdana. Odlična izbira je Bohinjsko jezero, po katerem se lahko peljete s turistično ladjico - po izjemno konkurenčnih cenah - s posebnimi popusti v pred in posezoni, ko je v Bohinju najlepše!
Preberite več...
 

Postojnska jama

Natisni E-pošta
Vhod v Postojnsko jamo
Postojnska jama je najbolj obiskana turistična znamenitost Slovenije. Čeprav je Slovenija posejana s čudovitimi lepotami krasa, pa je Postojnska jama njen največji biser. Postojna in njena okolica so pravi magnet za oglede - v bližini se nahaja Predjamski grad, nedaleč stran pa sta se dva svetovno znana kraja - Lipica in Škocjanske jame.
Preberite več...
 

Posestvo Lipica

Natisni E-pošta
Posestvo kobilarne obsega 311 ha, do danes se je ohranila značilna ledvičasta oblika posestva – v sredini stavbno jedro, zvezdasto razvejane poti z drevoredi, pašniki z enakomerno rastočimi hrastovimi drevesi. Kmalu po ustanovitvi so celotno posest obdali z 8 km dolgim suhozidom, ki je ohranjen še danes. Stavbno jedro kobilarne se je oblikovalo na ostankih nekdanjega škofovskega dvorca. Poleg graščine in najstarejšega hleva - Velbance ga sestavlja še več gospodarskih in stanovanjskih objektov. Postavljeni so okoli »hofa«, notranjega dvorišča. Ob zgodovinskem jedru stoji tudi kapela Sv. Antona Padovanskega, zaščitnika proti boleznim živine.
Preberite več...
 

O lipicancu

Natisni E-pošta
Šolanje mladih žrebcev se začne v starosti med 3,5 – 4 let in traja naslednjih 5 – 6 let. Naučijo se natančnega gibanja, različnih dresurnih elementov, posebno nadarjeni žrebci pa značilnih skokov. Samo najboljši so izbrani za nastope. Šolanje konj poteka vsakodnevno, skozi različna obdobja bolj ali manj intenzivno. S specifičnimi treningi ohranjajo znanje, kondicijo in zdravje. 
Kobile so večinoma v skupnem hlevu in prosti reji. V pašni sezoni je celotna čreda, skupaj z žrebeti, čez dan na paši, v zimskem času pa v izpustih v okolici hleva. Lipicanci se skotijo temni in v starosti med četrtim in sedmim letom osivijo. Odrasel temen lipicanec je prava redkost. 
Preberite več...
 

Predstavitev kobilarne Lipica

Natisni E-pošta
Kobilarna Lipica je eden najlepših kulturno-zgodovinskih spomenikov Slovenije, ki nudi dom skoraj 400 lipicancem. Z več kot 400-letno tradicijo je najstarejša kobilarna z neprekinjeno vzrejo konj na svetu. Ustanovljena je bila leta 1580, ko je habsburški nadvojvoda Karel  II. kupil posest  z enim samim namenom – vzrejo konj,  ter predstavlja še danes edinstveno okolje, kjer so prostorska ureditev, stavbno jedro in kulturna krajina že od nekdaj podrejeni  izvorni dejavnosti vrhunske reje. 
Preberite več...
 

Rudnik Mežica - muzej

Natisni E-pošta
Med Peco in Uršljo goro, natančneje v Mežici, leži rudnik svinca in cinka, ki že nekaj let ne obratuje več. A rudnik vseeno ni popolnoma zaprt. Na voljo je vsem turistom, ki jih zanima zgodovina rudarstva na Koroškem, rudnine ter minerali. Rudnik je namreč spremenjen v muzej ter v turistični rudnik, ki si ga lahko ogledate peš ali pa kar s kolesom.
Preberite več...
 

Bovec - športne aktivnosti pozimi

Natisni E-pošta
Tudi zima je letni čas, ko lahko v Bovcu uživate ter se potite v športnih aktivnostih. Prav tako pa zima v Bovcu ponuja športne aktivnosti, ki vas bodo napolnile z adrenalinom. Če ste tip človeka, ki uživa v hitrosti in drznih situacijah, potem so zimske počitnice v Bovcu za vas več kot odlične.

Nočno sankanje
Se spomnite, kako ste se kot otroci sankali? Splužena cesta, dobro podmazane sani ter topla obleka je bilo vse, kar ste potrebovali. Vse, kar pozimi potrebujete za sankanje v Bovcu so topla oblačila ter primerna obutev. Vse ostali vam priskrbijo organizatorji, ki vam ponujajo nočni spust s sanmi ob baklah. Sankaški spust v temi ter le ob baklah je zagotovo doživetje, ki si ga morate privoščiti po napornem dnevu. Odlično urejene sankaške proge vam zagotavljajo varnost, dobro podmazane sani pa hitre spuste ter uživanje v hitrosti.

Preberite več...
 

Rogla

Natisni E-pošta
Pohorje je ena najprivlačnejših destinacij v Sloveniji. Na jugo zahodni strani je najprivlačnejše Zreško Pohorje z Roglo, na vzhodni pa Mariborsko Pohorje z Arehom in Bolfenkom.

Rogla je tudi ena najvišjih vzpetin v celotnem Pohorju, ki se v glavnem vzpenja od nadmorske višine 1.000 pa tja skoraj do 1.600 metrov. Rogla leži na 1.517 metrih, po vrhu pa je imenovano tudi turistično naselje.
Samo turistično naselje je v procesu izgradnje že okoli 30 let, vsako leto pa se doda nekaj novega. Trenutno se gradi družinski hotel, že prej pa so bili narejeni hoteli različnih kategorij, bungalovi in apartmajsko naselje. V neposredni bližini je vse več tudi turističnih kmetij. Zelo veliko možnosti za nočitve ponuja tudi manjši kraj Zreče ob vznožju, skozi katerega pelje na Roglo tudi asfaltirana cesta. Tu je odprta tudi redna avtobusna linija, ki se sicer prične v Slovenskih Konjicah.
Preberite več...
 

Bohinj

Natisni E-pošta
Bohinj - soteskanje
Bohinj - soteskanje
Bohinj je priljubljena izletniška točka ter počitniška destinacija predvsem za turiste, ki imajo radi naravo ter adrenalin. Zadnje čase je v Bohinju najbolj priljubljen rafting ter canyoning oziroma soteskanje.
Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 10 od 33
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008