Doma Izleti Zanimivosti Kako se odpraviti na ribolov brancina?

Kako se odpraviti na ribolov brancina?

Iščete ribo, katera vam bo ponudila obilico užitkov, ko jo boste ujeli na trnek? V kolikor ste na to vprašanje odgovorili pritrdilno, potem se morate odpraviti na ribolov brancina! Le-tega boste našli v morju, njegove značilnosti pa so, da je zelo agresiven, izjemno lep, ko ga boste gledali v vodi, ter dokaj hiter – vse to ga dela zelo atraktivnega za ribiče, ki se zelo radi odpravijo na lov te ribe, saj jim le-ta ponuja tiste prave užitke, ki si jih vsak ribič želi.

V kolikor brancina še ne poznate najbolje, a smo vas vseeno s prvimi vrsticami prepričali, potem je tukaj za začetek nekaj besed o njegovem izgledu – na zgornjem delu telesa ima ta riba temno sivo barvo, v sredini ta siva prehaja v srebrno, da bi se na koncu na trebuhu prelila skoraj v popolnoma belo. Zanj je zraven barv značilno tudi to, da ima izjemno veliko glavo in usta, še posebej tisti nekoliko večji, kapitalni primerki – največji merijo v povprečju tam med 5-7kg, se pa lahko dobijo tudi tisti zelo redki, kjer bo tehtnica pokazala preko 15kg – ko boste na trnku imeli takšnega, boste kot prvo v telesu začutili kaj je pravi adrenalin, naslednji dan pa boste sigurno končali na kakšni naslovnici ribiške revije!

aktualne novice brancin Kako se odpraviti na ribolov brancina?

Če se resnično želite odpraviti na ribolov brancina, potem ga lahko pojdete iskat ali v Atlantski ocean, ali pa nam nekoliko bližjega – Jadranskega! Brancin boste lahko našli v okolici Murtera, Ugljena, Pašmana in še kje drugje, na primer na področju izliva reke Neretve. Oprema za ribolov te ribe naj bo dovolj močna, saj se vam lahko tudi v »naših« vodah zgodi, da boste ujeli kakšen kapitalen primerek – da bi takšnega izgubili, si verjetno nihče ne želi, kajne? Seveda, ob sebi zraven dobre opreme vedno imejte tudi različne vabe – bodisi umetne ali naravne – če boste poskrbeli za vse to, vam uspeh sigurno ne bo izostal, z njim bodo pa prišli vsi tisti užitki, katere smo na začetku tega prispevka omenjali. Pa dober prijem vam želimo!


Objave iz iste kategorije: