Doma Izleti Zanimivosti Bovec – športne aktivnosti poleti

Bovec – športne aktivnosti poleti

zanimivosti bovec bovec Bovec - športne aktivnosti poletiBovec je odlična destinacija za vse, ki si želite počitnice preživeti športno. Naj bo poletje ali zima, prepričani ste lahko, da vas Bovec s svojo pestro ponudbo športnih aktivnosti ne bo razočaral. Bovec leži na 483 metrih nadmorske višine v SZ Slovenije in je lepo umeščen med reke, planine ter podeželja. To pomeni, da vam je na voljo praktično vse: od raftinga poleti do smučanja pozimi.

Omenili smo že dve športni aktivnosti, ki sta se v okolici Bohinja zelo razmahnili. Govora je seveda o raftingu in soteskanju oziroma canyoningu. Prav tako kot v Bohinju, je tudi v Bovcu možen rafting ter soteskanje, saj reka Soča ponuja odlične lokacije za ti dve aktivnosti. A poleg teh dveh zanimivih ter ekstremnih športnih doživetij vam Bovec ponuja tudi druge adrenalinske športne aktivnosti, ki vam bodo zagotovo pognale kri po žilah ter vas napolnile z adrenalinom.

Po Soči s kajakom ali kanujem

Reka Soča je znana kot ena izmed najlepših evropskih rek, ki je odlična za veslanje. Vsako leto v svojih brzicah ter tolmunih gosti na tisoče kajakašev iz celega sveta. Reka Soča je odlična destinacija za spust s kajakom ali kanujem predvsem zato, ker ima odseke, ki so primerni za začetnike, kot tudi odseke, ki so primerni za zahtevnejše in izkušenejše avanturiste. Tako lahko izbirate med vodenimi kajak ali kanu izleti, ali pa se po njej spustite sami. Solo spust s kajakom ali kanujem je zagotovo ena izmed težjih telesnih dejavnosti, ki jih ponuja Bovec, zato je primerno, da ste za ta spust ustrezno telesno pripravljeni.

Hydrospeed – brzenje po vodi v rečnem bobu

Ste se že naveličali raftinga in bi radi nekaj, kar je še bolj divje od tega? Na reki Soči vam ponujajo odlično rešitev, ki vas bo napolnila z adrenalinom ter poskrbela, da boste kričali od navdušenja. Hydrospeed je plavalni plastični rečni bob, v katerega se uležete ter ga enostavno upravljate ter usmerjate s plavutmi na nogah. Takšno plavanje po reki Soči je divje in hitro, saj je med vami in reko le plastičen bob, ki se ga morate trdno držati, če se ne želite prevrniti. A ne bojte se. Četudi se prevrnete, ste še vedno oblečeni v toplo neoprensko obleko, zato vas ne bo kaj preveč zeblo. Je pa zaželjeno, da ste na pust fizično pripravljeni, saj boste v reki Soči brcali ter vodili vaš rečni bob več kot eno uro.

Letenje z jadralnim padalom v tandemu

Če ste eden izmed tistih, ki ste se naveličali hoje po trdnih tleh, potem bo letenje z jadralnim padalom več kot odlična izkušnja za vas. Toliko možnosti za nepozabno jadranje s padalom, kot jih imate v okolici Bovca, nimate nikjer v Sloveniji. Gore okoli Bovca imajo odlične vetrovne in termične pogoje, ki vam zagotavljajo nepozabno in edinstveno izkušnjo. Tako se lahko skupaj z vašim inštruktorjem, ki bo poleg vas vpet v jadralno padalo, spustite s pobočij Kanina, Planja ali Mangartskega sedla. V zraku si boste v družbi gorskih ptic lahko ogledali pobočja Julijskih Alp, če pa boste imeli srečo, pa boste v daljavi lahko uzrli celo Jadransko morje.

Pohodništvo in gorništvo

Seveda ne smemo pozabiti odličnih pohodniških ter gorniških destinacij, ki vam jih Bovec ponuja. V neposredni bližini Bovca imate ogromno hribov ter vrhov, ki jih lahko osvojite. Med samimi pohodi se boste spoznali s prečudovito bovško naravo, videli lepe rože ter živali, ki jih v mestih nikoli ne bi mogli videti. Zaradi velike razgibanosti terena se lahko odločite med krajšimi ter daljšimi turami, ki lahko trajajo tudi več dni. Vse je odvisno le od vaše kondicije!

Izlet s štirikolesnikom

Če ste se naveličali pešačenja po pešpoteh v slovenskih gorah, se lahko na turo podate kar s štirikolesnikom. Gore in planote okoli Bovca so prepredene z makadamskimi ter gozdnimi poti in so več kot ustrezne za izlete s štirikolesniki. Različne turistične agencije vam tako ponujajo vodene izlete, ki pa niso le vožnja po poteh okoli Bovca, ampak nepozabna in edinstvena doživetja, na katerih se boste spoznali tako z naravno, kot tudi s kulturno dediščino Bovca. Izbirate lahko med različnimi izleti, najdaljši pa lahko trajajo tudi dva dneva! A za ta izlet mora imeti oseba, ki vozi štirikolesnik, vozniški izpit B kategorije. 

Objave iz iste kategorije: