Doma Izleti Zanimivosti Rogla

Rogla

zanimivosti rogla rogla1 RoglaPohorje je ena najprivlačnejših destinacij v Sloveniji. Na jugo zahodni strani je najprivlačnejše Zreško Pohorje z Roglo, na vzhodni pa Mariborsko Pohorje z Arehom in Bolfenkom.

Rogla je tudi ena najvišjih vzpetin v celotnem Pohorju, ki se v glavnem vzpenja od nadmorske višine 1.000 pa tja skoraj do 1.600 metrov. Rogla leži na 1.517 metrih, po vrhu pa je imenovano tudi turistično naselje.
Samo turistično naselje je v procesu izgradnje že okoli 30 let, vsako leto pa se doda nekaj novega. Trenutno se gradi družinski hotel, že prej pa so bili narejeni hoteli različnih kategorij, bungalovi in apartmajsko naselje. V neposredni bližini je vse več tudi turističnih kmetij. Zelo veliko možnosti za nočitve ponuja tudi manjši kraj Zreče ob vznožju, skozi katerega pelje na Roglo tudi asfaltirana cesta. Tu je odprta tudi redna avtobusna linija, ki se sicer prične v Slovenskih Konjicah.

Zreče so nasploh izjemno priljubljena destinacija, saj so tu odlične terme in wellness ponudba v priznanih hotelih. V okolici je veliko možnosti za dnevne pohode po vinorodnih območjih, poleg tega pa tudi kar nekaj možnosti za oglede lokalnih znamenitosti.

Rogla ponuja sicer z wellness ponudbo ni bogata, vendar ponuja več možnosti za rekreiranje. Za začetek so tu mnoge urejen poti, ki omogočajo pohodništvo, nordijsko hojo ter gorsko kolesarjenje daleč po 50 kilometrov dolgem območju Pohorja. Že v neposredni bližini hotelov je tudi razgledni stolp, do kamor se obiskovalci V zimskih mesecih so sprehodi ravno tako priljubljeni, poleg tega pa še smučanje, teki na smučeh, sankanje, deskanje, vožnja z motornimi sanmi in še mnogo drugega. Na Rogli je urejenih 10 smučišč različnih dolžin in tudi različnih težavnostnih stopenj. Poleg smučišč so urejen sedežnice, ki smučarje hitro potegnejo nazaj na vrh. Prav tako so dobro urejene steze za smučarske teke. Teh je skupaj za skoraj 30 kilometrov dolžine.

Na visoki nadmorski višini se radi na naporne prihajajoče sezone pripravljajo tudi vrhunski športniki. Na Rogli so zato urejena zunanja in notranja igrišča (košarka, nogomet, odbojka,…), zraven njih pa tudi krožna adrenalinska sankaška steza.

Na Roglo lahko pridete tudi peš iz skoraj katerekoli smeri, večina gostov pa se pripelje z osebnim avtomobilom, motorjem, kolesom ali avtobusom. Urejenih je več kot 1000 parkirišč, tako da s parkiranjem ne bodo imeli težav niti dnevni gostje, ki pridejo morda samo na sprehod ali pozimi na smučanje, niti tisti, ki nameravajo tod preživeti umirjene ali aktivne počitnice.

Objave iz iste kategorije: