Doma Novice Predstavitve Vreme Rogla

Vreme Rogla

Rogla je destinacija, ki je dobro poznana med najrazličnejšimi skupinami ljudi, saj vedno nudi kaj posebnega in vsak bo našel nekaj zase. Vreme na Rogli je v zimskih mesecih prijazno za tiste, ki uživajo v vragolijah na snegu, poleti pa privablja razne rekreativne in profesionalne športnike. Skozi vse leto pa Roglo obiskujejo tisti, ki želijo izkoristiti vplive ugodne naravne klime, ali pa se le sprostiti v zdravilišču.
Vedno je pestro, ne glede letni čas in vreme na Rogli . Pozimi je aktualna smučarska sezona – Roglo takrat obiščejo navdušenci nad zimskimi športi, katere čaka urejeno smučišče. Če vreme dopušča oziroma če snežna odeja ni predebela, so zimski meseci primerni tudi za sprehode po zasneženi okolici, saj so razgledi v zimskih mesecih zares enkratni. Rogla je tudi priljubljena točka za izlete, predvsem družine z otroki rade pridejo na Pohorje in uživajo v snegu. Tako je ob prvih zimskih snežinkah še posebej pestro.
Poleti se Rogla prelevi v športno rekreacijski center – številni profesionalni športniki in ekipe izkoristijo ugodno klimo in višino rekreacijskega centra in tu opravijo priprave na izzive, ki jih čakajo. Nič nenavadnega ni, da se za Roglo odločajo tudi tuji vrhunski športniki, kar na Pohorje privabi tudi nekatere radovedneže, ki sicer ne spadajo med zagrizene rekreativce. Če vreme na Rogli dopušča, je okolica kot nalašč za aktivnosti v naravi, predvsem tek in pohodništvo. Dež pa ne moti treninga ali rekreacije, saj je infrastruktura prilagojena za vse mogoče vremenske razmere. 
Ne glede na vreme je torej Rogla izjemno vsestranska točka za najrazličnejše obiskovalce. Tako je obisk priporočljiv vsem in v vseh letnih časih!

Objave iz iste kategorije: