Doma Izleti Izleti Pot med krošnjami – načrtujte popoln izlet presenečenja z svojo družino

Pot med krošnjami – načrtujte popoln izlet presenečenja z svojo družino

Lep družinski izlet je nekaj najlepšega, kar lahko podarite svoji družini. Čas in prelepa doživetja imajo namreč neprecenljivo vrednost. Pogosto pa se nam pri izboru lokacije izleta v želji, da bi družino odpeljali na destinacijo, ki bi bila všeč vsem družinskim članom, zatakne. Eden izmed čudovitih izletov, ki zagotovo ne bo nikogar v vaši družini pustil ravnodušnega, je izlet na pot med krošnjami, ki ga je za spletno stran Kam napisal popotnik Tomaž.

Pojdite med krošnje, postanite ptice

V preteklem letu so na Rogli postavili novo turistično atrakcijo – pot med krošnjami. Gre za en kilometer dolgo leseno pot, ki vam ponuja čudovit razgled na Roglo in to kar iz ptičje perspektive, saj je kar 560 metrov poti kar 20 metrov dvignjene od tal.

Pot med krošnjami je postavljena tako, da se lahko po njej sprehodi prav vsak
Pot med krošnjami – doživite naravo z nove perspektive

Tako se boste med krošnjami mogočnih smrek na Rogli sprehodili kot ptice in občudovali naravo okoli sebe, iskali ptičja gnezda in si let ptic ogledali čisto od blizu. Sami poti pa piko na i doda še razgledni stolp, ki v višino meri kar 37 metrov. Ko se povzpnete na stolp, z njega lahko občudujete tako bližnjo kot tudi daljno okolico. Spomladi pa nameravajo stolp še popestriti s toboganom, ki bo dolg kar 40 metrov in se boste po njem lahko spustili z vrha stolpa.

Ne le lepa, tudi poučna

Pot med krošnjami pa ne ponuja le mogočnih razgledov in uživanja v lepotah narave, temveč je opremljena z različnimi atraktivnimi točkami, ki so zanimive in poučne tako za najmlajše kot tiste že malo starejše obiskovalce.

Pot med krošnjami zagotovo predstavlja doživetje, ki si ga bo zapomnila vsa družina
Treetop Walk Pohorje – Pot med krošnjami

Tekom poti se boste lahko dobro podučili o naravnem habitatu, po katerem se sprehajate, vsake toliko pa vas bodo presenetile tudi malo bolj adrenalinske točke. Ena izmed njih je mreža, skozi katero vidite svet pod vami, medtem ko hodite.

Primerna za vsakogar

Pot med krošnjami je postavljena tako, da se lahko po njej sprehodi prav vsak, saj njen največji naklon znaša le 6 %. Tako je lahko in popolnoma dostopna tudi za otroške vozičke, invalide in starejše. To vam omogoča, da na izlet presenečenja odpeljete vso družino, pri čemer se noben družinski član ne bo počutil zapostavljenega.

Video: Pot med krošnjami – Rogla

Otroci so na poti zelo dobrodošli, saj jih bo tekom poti čakalo kar nekaj didaktičnih točk, preko katerih bodo domov odnesli ne le spomin na lepe razglede, temveč tudi novo koristno in zanimivo znanje.

Pot med krošnjami lahko obiščete kadarkoli

Dobra stran poti med krošnjami je zagotovo njena lokacija. Nahaja se na Rogli, kar pomeni, da jo obkroža mogočen in čudovit iglasti gozd, ki mu vsak letni čas prinese svoje čare.

Pot med krošnjami je opremljena z različnimi atraktivnimi točkami
Sprehod Treetop na Rogli na Pohorju

Zaradi tega je pot med krošnjami odprta vse leto in vam omogoča, da lahko z nje občudujete spomladansko prebujanje narave, njeno skrivanje pred sončnimi žarki v vročih poletnih dneh, pripravo na zimski spanec in radosti, ki jih ponuja narava, ko zapade prvi sneg.

Izkoristite izlet

Pot med krošnjami  boste našli na štajerskem koncu. Če ne prihajate ravno iz okoliških krajev, bo vožnja z avtomobilom malo daljša. Zato vam priporočamo, da ob obisku poti med krošnjami nekaj časa namenite tudi za ogled okoliških znamenitosti, ki jih ponujata Rogla in celotno Pohorje. Vseeno pa posamezne dejavnosti načrtujte tako, da bo izlet potekal sproščeno in ne tako, da boste tekali od enega kraja do drugega in postavljali rekorde, koliko znamenitosti si lahko ogledate v enem dnevu. 

Pot med krošnjami zagotovo predstavlja doživetje, ki si ga bo zapomnila vsa družina. Združuje gibanje, sprostitev, nova spoznanja in odklop od vsakdanjih skrbi. Skratka, vse dejavnosti, ki v vas sprožijo sproščanje hormona sreče. Najbolj pa je pomembno to, da bo tak izlet poskrbel, da bo družina skupaj preživela kvaliteten čas in tako odprla tiste zabavne pogovore, za katere v naglici vsakdanjika pogosto zmanjka časa.

Objave iz iste kategorije: