Doma Slovenija Občine Občina Zreče

Občina Zreče

Zreče - grbPokrajina: Štajerska
Statistična regija: Savinjska 

Površina: 67,0 km2
Prebivalcev: 6.300

Občina Zreče je del savinjske statistične regije. Meri 67 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 102. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 6.420 prebivalcev (približno 3.260 moških in 3.170 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 81. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 96 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina Zreče je del Pohorja in je v osrednjem delu močno razčlenjena, polna grap in osojnih pobočij. Zaradi urejenih toplic (terme Zreče) in turističnih zmogljivosti na Rogli se občina uveljavlja kot pomembno turistično območje.
© Statistični urad Republike Slovenije
 
zrece Občina Zreče
By Andrej Jakobčič – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Zre%C4%8De.jpg

 

 

Spisek krajev:
Bezovje nad Zrečami, Boharina, Bukovlje, Črešnova, Čretvež, Dobrovlje, Gorenje pri Zrečah, Gornja Vas, Gračič, Koroška Vas na Pohorju, Križevec, Lipa, Loška Gora pri Zrečah, Mala Gora, Osredek pri Zrečah, Padeški Vrh, Planina na Pohorju, Polajna, Radana Vas, Resnik, Rogla, Skomarje, Spodnje Stranice, Stranice, Zabork, Zlakova, Zreče

Povezave:

Zreče - zemljevid
Zreče - karta

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.zrece.si

Povezava na Wikipedio

Zreče - zastava

Objave iz iste kategorije: