Doma Blog Koseška riviera

Koseška riviera

blogi 420 IMG 0199 Koseška riviera 

 

Ob pogledu na vrstne hiše z velikimi balkoni obrnjenimi proti bajerju je bila moja asociacija na kakšno riviero ob morju. Nekateri imajo res srečo in denar, da lahko živijo in uživajo v naravi, in to samo lučaj od središča Ljubljane. In prav je tako.

Koseški bajer je nastal umetno, saj je tu nekdaj stalo podjetje Agrostroj, ki je nekdanji glinokop uporabljal za testiranje namakalnih sistemov. Ko je podjetje prenehalo z delovanjem, se je na bajerju začelo življenje v vodi in na bregovih, rastlinstvo in živalstvo. V bajerju so ribe, na njem mrgoli račk, tudi labodi se tu dobro počutijo.

blogi 420 IMG 0181 Koseška riviera 

Res, oaza zelenja in miru, ki se nahaja znotraj ljubljanskega krajinskega parka Tivoli, Rožnik, Šišenski hrib in Mostec.

Na bajerju se odvijajo tudi tekmovanja v ladijskem modelarstvu, imenovana Koseška olimpijada. Poskrbljeno je tudi za pijačo in okrepčilo, ki se po prijetnem sprehodu  vedno prileže.

Močno upam, da so zaključili z zidavo hiš v okolici Koseškega bajerja in bodo sedaj samo še do konca uredili sprehajalne in rekreativne poti.

Objave iz iste kategorije: