Doma Blog Planina pri jezeru 1453m

Planina pri jezeru 1453m

Planina pri jezeru 1453 m

Planina pri jezeru 1453m.n.v, odlična izletniška točka za družine ali nezahtevne pohodnike. Iz Bohinja zavijemo proti Stari Fužini, kjer nadaljujemo pot proti planini Blato. Cesta je delno asfaltirana delno je makedam, vendar urejena, lahko dostopna z avtom. Po kakšnih 10 minutah vožnje nas tabla opozori, da zavijemo desno za Blato. Po dobrem kilometru vožnje po makedamu smo prispeli na manjše parkirišče kjer pustimo avto in se podamo peš proti Planini pri jezeru. Pot je lahka, ne preveč strma, dobro označena poteka večinoma po gozdni poti. Po uri hoje se nam razprostre čudovit pogled na planjavo z jezerom.

Nekaj pastirskih kočic, ter koča kjer se lahko okrepčamo in tudi prespimo. Hrana v koči je solidna, cene visokogorju primerne. Oskrbnik in osebje vas prijazno sprejmejo in odgovarjajo na vaša vprašanja. Iz planine pri Jezeru se lahko podamo na krajše ali daljše pohodne ture, ki so večinoma nezahtevne. Viševnik, Dedna planina, Triglavska 7 jezera, Planina Laz, Planina Ovčarija… Vse te vrhove lahko osvojimo v največ dveh urah.

Če pa si želite miru pa lahko najamete tudi pastirsko hišico, večinoma skromno opremljene visokogorju primerne. Jezero poleti doseže tudi 24 stopinj, tako da se lahko osvežite in posončite ob jezeru.

Planina pri jezeru 1453 m

Objave iz iste kategorije: