Domov arrow Blog arrow Stari Grad nad Kamnikom
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Stari Grad nad Kamnikom

Natisni E-pošta

Stari Grad Kamnik ruševine "Človek obrača, Bog obrne" pravi stari rek. No, in nam se je zgodilo prav to. Namesto, da bi šli na kakšnega od načrtovanih izletov , smo se tokrat odpravili na Stari grad nad Kamnikom.

 Z avtom smo se peljali v stari del Kamnika inpustili našega jeklenega konjička na parkirišču pred trgovino Spar na Usnjarski ulici. Pot nas je najprej vodila preko mostu čez Kamniško bistrico, katere izvir smo že našli nedavno, nato pa ob glavni cesti do table z zemljevidom. Od tu je tudi vodila markirana steza proti vrhu.

Pot je kar strma, vendar ves čas v hladni senci dreves. Od letošnjih neurij je vmes tudi precej podrti in ponekod se je potrebno tudi splaziti pod kakšnim deblom. Veliko je klopc in ker smo imeli s seboj manjše otroke, smo šli vsako "pozdravit" tako, da smo se za nekaj trenutkov usedli nanjo. Prava zabava za otroke.

Stari Grad Kamnik Sneguljčica ob poti Kmalu smo prispeli do table, ki je označevala "Mlinčkov gaj".  Malo naprej je bil ob poti pravi vrtiček z urejenimi gozdnimi cvetlicami, palčki in celo Sneguljčico. Zanimiv je tudi vrt mlinčkov, kjer je majhen izvir vode (malo smo se odžejali), pod potjo pa se vrti kar kakih 10 mlinčkov na vodo.

Kmalu smo prišli do travnika, na katerem so se pasli žrebički. Tu smo že skoraj na vrhu, saj že po nekaj korakih zagledamo prve ruševine Starega gradu.  Še po ozkem hodniku med podrtimi stenami, skozi vrata in smo na vrhu. Od tu je res krasen razgled, najbolj pa pade v oči spodaj tovarna Eta in na severu cerkev Marijinega vnebovzetja v Mekinjah.

Na vrhu smo si privoščili pijačo, potem pa smo se vrnili nazaj v dolino.  Bil je lep izlet, zaradi majhne višinske razlike primeren tudi za otroke .

 

 

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Komentarjev
Dodaj novIšči
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.


Simon
O avtorju:
 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008