Doma Blog Priprava teksta in slik za objavo v blogu

Priprava teksta in slik za objavo v blogu

Po krajšem premoru spet objavljam nekaj nasvetov o oblikovanju blog zapisov, izgleda da bo to temo potrebno objaviti vsaj enkrat na mesec ­čÖé

Teksti:

Tekst se NE SME kopirat direktno iz Worda (tudi drugi zahtevnejši urejevalniki besedil niso za┼żeljeni)!
Za kopirane tekste iz Worda je v blogu posebna ikona z narisanim "W"-jem, ki po─Źisti ve─Źino nesnage, ki jo Word ustvari …
Priporo─Źen postopek za prenos teksta pa je: Najprej kopirajte tekst iz Worda v Notepad in šele iz Notepada v blog … ─îe je potrebno kakšno oblikovanje se to naredi v blogu!

Seveda je tekste povsem mogo─Źe tudi direktno napisati v blog urejevalniku.
Za nov odstavek se uporablja tipka <enter>, kar se v html kodo pretvori kot tag "p", lahko pa uporabite tudi <shift+enter>, kar se v html kodo pretvori kot tag "br".
Druga─Źe se zahtevnejšega oblikovanja v okviru blog zapisov izogibajte – ─Źe imate kakšno zahtevnejše oblikovanje, lahko zaprosite za pomo─Ź uredništvo, ali pa za dolo─Źene uredniške pravice, ki vam omogo─Źijo tudi zahtevnejše oblikovanje.

 

Slike:

Imena slik NE SMEJO vsebovati znakov s strešicami!
Širina slike NE SME biti ve─Źja kot 600 pik! ─îe je problem z pomanjševanjem v zunanjem programu, se lahko slika zmanjša tudi direktno v html kodi (gumb z napisom html). Znotraj "<" ">" z img tagom lahko dodate parameter "width="600px"", lahko pa je tu seveda tudi kakšna druga─Źna številka za širino slike – 600 pik je ravno širina polja namenjenega blogom.

Objave iz iste kategorije: