Doma Blog Noč čarovnic v živalskem vrtu

Noč čarovnic v živalskem vrtu

Trenutno imajo otroci krompirjeve počitnice in zato je zanje ta čas namenjenih veliko prireditev in dogodkov. Ker bo konec tedna tudi tako imenovana Noč čarovnic, oziroma Haloween, ki so ga k nam prinesli iz Amerike, sem se spomnil, kako smo lani šli v tem času na zanimiv dogodek, ki so ga organizirali v živalskem vrtu v Ljubljani.

 Pripravili so namreč poseben ogled dela živalskega vrta za otroke, v času  po koncu odpiralnega časa, ko je zunaj že tema.  Vodička je bila napravljena v čarovnico in nas je ob soju baterij vodila do nekaj točk, opremljenih z bučami in svečami.

Najprej smo šli pogledat kače in kuščarje, ki so nekako najbolj povezane s čarovnicami. Otroci in starši so tako lahko pobožali kakšnega kuščarja in dobili kačo okrog vratu (baje pomaga proti prehladu).

 Nato smo se povzpeli do lesene hišice zgornjem delu, med potjo pa smo srečali nekatere "okamenele (začarane)" žival. Spomnim se na primer kapibare in ježevca, v katerega bi se ena od mojih dveh nadebudnic kmalu zaletela.

V hišici smo izvedeli še lepo zgodbico o pečenju krompirja, nato pa smo se spustili nazaj do vhoda. Tam nam je čarovnica v posebni sobi pokazala še nekaj živali, črve mokarje, kuščarje, žabo krastačo, ki smo jih prav tako lahko tudi pobožali.

 Konec koncev zanimivo doživetje za otroke, čeprav sem bil jaz malo razočaran. Pričakoval sem več, za ceno vstopnice, ki je enaka kot za dnevni ogled živalskega vrta.

Objave iz iste kategorije: