Doma Blog Bled – izlet na prvi šolski dan

Bled – izlet na prvi šolski dan

izlet-bled-jezero-cerkvicaPočitnic je konec in spet je treba v šolo.  Pri nas smo letos imeli prvošolčka, zato je bil prvi šolski dan še posebej slovesen. Po prisrčnem sprejemu učiteljic in predstavitvi razreda, smo se odpravili najprej na slovesno kosilo, potem pa na izlet.

  Naš cilj je bil biser sredi Slovenije – Bled . Želeli smo namreč ponoviti izlet izpred točno dveh let, ko smo prvošolčka imeli prvič. Takrat smo se odpravili na Stražo pri Bledu, kjer je postavljena proga za poletno sankanje in smo preživeli nekaj lepih uric ob spuščanju s sankami in ogledu panorame Bleda z Julijci v ozadju.

Letos pa smo bili zelo razočarani, saj smo ugotovili, da je od bilo sankanje vsak dan možno le do konca avgusta , sedaj pa obratuje le še za vikende. Škoda. Pred dvema letoma je bil obisk na 1. september kar velik in prepričan sem, da bi bilo enako tudi letos.

izlet-bled-labod  Tako smo bili primorani iskati rezervno varianto. Bilo je nekaj idej, da bi šli  na sprehod okrog jezera ,  obisk gradu, s čolnom na otok ali  pa na znamenite blejske kremne rezine. Na koncu smo se odločili (pravzaprav se je odločila naša prvošolka), da gremo s kočijo okrog jezera.

 Tako smo se za ceno 30 € zbasali na kočijo in … odpeketali. Vse skupaj je trajalo dobre pol ure, vmes pa smo si ogledali Bled in otok z vseh strani. Videli smo precej račk in  jato labodov , med vožnjo pa je ves čas klenkal zvon želja v cerkvici na otoku. 

Objave iz iste kategorije: