Doma Blog Tuje ali domače, to je zdaj vprašanje

Tuje ali domače, to je zdaj vprašanje

Neko francosko podjetje je pred leti prevzelo oskrbo gostinske obcestne ponudbe tudi na naših avtocestah. Katastrofa! Tam, kjer je denar, se naselijo tujci in ožemajo žejne in lačne slovenske popotnike! In zdaj so v stranišča celo naselili bolgarske delavce, da niti ne razumejo, če jih kaj vprašaš! Naši ljudje pa brezposelni in vlečejo podporo, namesto da bi delali!

 

blogi 80 avtocestna restavracija tepanje Tuje ali domače, to je zdaj vprašanje

 

Vam je tako razmišljanje znano? Ste ga slišali, ali celo samo pripovedovali naprej?

Meni je znano. Sem pa zdaj na poti čez Slovenijo spoznala pretresljivo resnico: Ne oskrbujejo obcestnih gostilnic in kavarnic samo tujci, nekatere oskrbujejo tudi domačini. Sreča za naš ponos, naš zaslužek in našo zaposlenost? Ali nesreča za popotnike? Oh, ja. Nesreča je pač v tem, da smo tudi pri nas postali, hvalabogu, zahtevni gostje in pričakujemo prijaznost, kakovost in seveda predvsem čistočo. Tega pa ni povsod v enaki meri. Pravzaprav je , kot pravi tista reklama: razlika očitna! Očitna, na žalost! Brez imen, kajne? Najbolje.

Imam pa predlog: kaj če bi zbrali mnenja popotnikov o kakovosti obcestne ponudbe in bi bila ta mnenja zavezujoča takrat, ko bi se spet odločalo, kdo bo zasedel te pomembne točke na naših cestah? Potem bi dejstvo, kdo je domač in kdo je tujec, bilo brez pomena.

m

Objave iz iste kategorije: