Doma Blog Slovenija turistični vodnik

Slovenija turistični vodnik

blogi 420 splet 009 Slovenija turistični vodnik

Knjiga je zelo lepo darilo in jaz se takega darila vedno zelo razveselim. V veselem decembru, ko je obdarovanje na višku, sem jaz dobila knjigo, ki je bila že nekaj časa na mojem nakupovalnem seznamu: Slovenija turistični vodnik. To je pregleden in obsežen vodnik po Sloveniji in je razdeljen na več poglavij.

Prvi del vsebuje opise slovenskih krajev, njihove kulturne in naravne znamenitosti, kratko zgodovino kraja, kulturno dediščino in izlete po bližnji in širši okolici. Preden se odpravimo na Bled, v Koper, Piran, na Ptuj ali pa v Triglavski narodni park, si lahko v turističnem vodniku pogledamo, kaj vse moramo v tem kraju videti.

V drugem delu, ki je tudi najobsežnejši  nam vodnik ponuja različne smeri za izlete in raziskovanje naše lepe Slovenije. Na primer smer Ljubljana-Postojna-Sečovlje. Vodnik nas opozori na bisere ob poti, kot je tehniški muzej Bistra, pa Planinsko polje, Postojnska jama, mesta Slovenske Istre, Koper, Izola in Piran in na končni postaji te smeri še Sečoveljske soline.

Tretji del nam ponuja turistične informacije, ki jih vsak izletnik potrebuje. Kdaj in kje so turistične prireditve, naslove turistično informacijskih centrov, informacije o slovenskih naravnih zdraviliščih, kampih in kopališčih. 1200 barvnih fotografij, ki kar kličejo na izlet in že komaj čakam pomlad, da se odpravim na kakšnega.

Objave iz iste kategorije: