Doma Blog Veseli december v Ljubljani

Veseli december v Ljubljani

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

blogi 420 smreka Veseli december v Ljubljani

V Ljubljani, se je začel veseli december z Miklavžem, ki je obdaril pridne in z njegovimi spremljevalci, parklji in vragi, ki so strašili poredne.

Ljubljana je praznično okrašena. Velika, novoletna jelka, v vsem svojem sijaju stoji na Prešernovem trgu. Lučke so povsod, posejane po drevesih, izložbah trgovin, in celo na hribu, kjer kraljuje Ljubljanski grad. Letošnja novost pa je osvetlitev, z modro barvo, nekaterih ljubljanskih znamenitosti, kot so: NUK, Mestni muzej, trnovska cerkev, pa Zoisova palača ob nekdanjem starem ljubljanskem pristanišču.

Božično-novoletno vzdušje bodo popestrili tudi osnovnošolski pevski zbori, ki bodo med tednom, od 8. do 21. decembra, ob 17. uri, prepevali na Mestnem trgu.

Novost med prireditvami je praznični knjižni sejem, ki so ga odprli ravno danes, 10. decembra, v Miklošičevem parku. Do 31. decembra, bo vsak dan med 10. in 21. uro,  na voljo veliko različnih knjig slovenskih založb. Na odru se bo odvijal kulturni program, za male in velike. Pripravili so tudi veliko razstavo Zvezdice Zaspanke, Frana Milčinskega Ježka.

Galerija slik

Objave iz iste kategorije: