Doma Izleti Zanimivosti Vreme v Kranjski Gori je odvisno od nadmorske višine

Vreme v Kranjski Gori je odvisno od nadmorske višine

Vreme v Kranjski Gori spada v alpski podnebni pas, ki je značilen po dolgih in snežnih zimah ter kratkih, zmerno toplih poletjih, pogostih vzhodnih vetrovih in obilnih padavinah.

Območje od Mojstrane navzgor pa je še pod vplivom specifičnih podnebnih razmer, ki zaostrujejo gorski značaj podnebja, kar je posledica nadmorske višine med 750 in 850 metri. Zima je običajno dolga 4 do 5 mesecev, povprečno število snežnih dni je približno štiri mesece. Povprečna najnižja dnevna temperatura v januarju je minus 8 stopinj Celzija, čez dan pa se ozračje segreje nad nič stopinj Celzija. V najtoplejšem mesecu v letu je povprečna jutranja temperatura 10 stopinj Celzija, podnevi pa se običajno ogreje na 23 stopinj Celzija. Mikroklimatski pogoji vreme Kranjska Gora se od vasi do vasi močno razlikujejo, posebno v zimskih mesecih, kar se kaže v debelini snežne odeje, ki raste z vsakim višinskim metrom. Turisti bodo najbolj veseli nad podatkom, da se v lepih poletnih dneh razvijejo pobočni in dolinski vetrovi, ki omilijo vročino. Zato je dopust, preživet v Kranjski Gori, odlična ideja za vso družino.

zanimivosti kranjska gora hise Vreme v Kranjski Gori je odvisno od nadmorske višine

Vreme Kranjska Gora: poleti alpinizem, pozimi smučanje

Kranjska Gora je pomembno turistično in zimskošportno središče v zgornjem delu Savske doline, eni najlepših alpskih dolin ob vznožju Julijskih Alp. Značilnost Kranjske Gore je staro vaško jedro, ki je obdano z novim, večinoma turističnim delom naselja. Ta del sestavljajo hoteli, počitniška stanovanja in hiše, rekreacijski objekti, trgovine, žičnice, smučarske proge in omrežje kolesarskih ter pešpoti. Turistom vreme Kranjska Gora ponuja mnogo zanimivega tako v poletnem kot v zimskem času. V poletnem času jih pričaka prijetno alpsko podnebje, v katerim si lahko poleg udobne namestitve privoščijo še kolesarjenje, alpinizem, poletno sankališče, golf, organizirane izlete ali se sprehajajo po sprehajalnih poteh. Pozimi je Kranjska Gora odeta v debelo snežno odejo, ki daje možnost za neštete zimske aktivnosti.

Pozimi nudi Kranjska Gora obiskovalcem 50 kilometrov smučarskih prog, 40 kilometrov tekaških prog, poleg tega se lahko obiskovalci zaposlijo s sankanjem, drsanjem, turnim smučanjem ali pa si v živo ogledajo tekmovanje za svetovni pokal v alpskem smučanju Pokal Vitranc. V spomladanskem času, ko je vreme Kranjska Gora že nekoliko toplejše, pa so vabljeni na svetovni pokal v skokih v Planici. Kranjski Gori daje vse to posebno podobo enotnega zgornjesavskega turističnega območja, pomembnega tako v letnem, kot tudi zimskem turizmu.

Objave iz iste kategorije: