Doma Blog Ribnik Žeje

Ribnik Žeje

Ne veste kaj skuhati za kosilo, kam se odpraviti na kratko v naravo in kako združiti prijetno s koristnim? Kaj pravite na ribiški piknik na gorenjskem?

Ribnik Zeje

 

V kraju Bistrica pri Naklem, lahko v ribniku Žeje lovite postrvi po mili volji, prej seveda pri blagajni vzamete vedro (in seveda poleno, s katerim boste postrvim milo smrt storili ob ulovu) in že lahko ribiško palico vihtite po mili volji. Postrvi na koncu še očistite, potem pa stehtate in plačate svoj ulov. Dovoljenje za lovljenje postrvi sicer trenutno stane 5 EUR, ko jih stehtate in ulov plačate pa vam jih odštejejo od cene.

Za profesionalce takšno ribarjenje seveda ne predstavlja prav nikakršnega izziva, saj pogosto postrvi praktično skačejo iz vode in se zataknejo na trnek za vse mogoče dele svojega trupa. A že nekaj metrov stran, se lahko lotite ulova kake večje ribe, npr. krapa, kar bo že precej težji zalogaj.

Parkirišce je prostorno, če pa želite, se lahko odpravite tudi na kratek (res zelo kratek) sprehod do bližnjega mlina. Sicer je ob ribniku gostilna, ki se odpre okoli 11:00 (takrat tudi pričnete z ulovom), kamor se lahko odpravite tudi samo na kosilo (pečejo več vrst rib), če vam pač ni do ribarjenja.

Ribnik Zeje - mlin

 

Opis poti: če je vaše izhodišce Ljubljana, se odpravite na avtocesto proti Jesenicam. Zapustite jo na izvozu številka 8 (Kranj-zahod, Naklo, Golnik, Kokrica) in zavijte levo smer Naklo. Na prvem semaforju zavijte desno in se peljite skozi naselje Polica. Na rondoju peljite naravnost (ne izstopite za Naklo center!), smer Naklo, Podbrezje. Sedaj se boste peljali naravnost skozi Naklo, mimo asfaltne baze (ta bo na vaši levi strani) proti Črnivcu. Še vedno držite smer Jesenice in v kraju Bistrica takoj zavijte desno pri tabli ribiški dom, na makedamsko pot pod avtocesto in že ste pri ribniku Žeje.  Od avtoceste je skupaj cca. 7 km vožnje.

Objave iz iste kategorije: