Doma Blog Escape room- Zabava s prijatelji

Escape room- Zabava s prijatelji

Ob posebnih priložnostih, kot je na primer rojstni dan ali kakšen drug dogodek, se velikokrat odločimo za praznovanje. Včasih iščemo ideje za posebno praznovanje, ki bi popestrilo dan in ga naredilo nepozabnega za vse udeležene. Idej za tovrstno praznovanje je veliko, v zadnjem času pa se je pojavil nov kraj, na katerega se lahko odpravite na nepozabno pustolovščino.

Escape room

Soba pobega oz. escape room ponuja doživetje za odrasle in mladostnike. Ta vrsta zabave je znana v drugih državah širom sveta, pred nekaj časa pa je postala dostopna tudi bližje, natančneje v Ljubljani. V številnih sobah, v katerih se srečate s številnimi ugankami, boste s prijatelji doživeli pravo avanturo. Cilj sob pobega je, da s pomočjo timskega dela ugotovite, kako bi prišli iz sobe. Pot pa vam otežujejo zapletene uganke in namigi, ki so ovire na poti do cilja. Če jih zmorete razvozlati, si boste priborili izhod iz sobe.

Timsko delo

Namen sob pobega je razmigati sive celice in vzbuditi kreativno mišljenje sodelujočih. Prav tako pa zaradi potrebe po timskem delu ponuja priložnost za team building oziroma povezovanje med sodelujočimi. Podobnih načinov spodbujanja timskega dela uporabljajo tudi slavni podjetniki za poglobitev sodelovanja med svojimi zaposlenimi. Tako je dokazano dobro, da sobo obiščete z ljudmi, s katerimi se želite zbližati in medsebojno povezati.

Varna zabava

Primarno je seveda soba pobega namenjena zabavi. Za sproščanje med napornimi delovnimi dnevi potrebujete s seboj prinesti le dobro voljo. Za lažje reševanje premetenih ugank je dobro, da so sodelujoči spočiti, saj boste sicer ostali zaklenjeni v sobi za zmeraj. Zveni grozno? Saj je le šala. Soba je v resnici pod stalnim nadzorom, torej v primeru, da mora kdo nujno iz sobe, ga bodo takoj izpustili. Prav tako vas bodo seveda izpustili, če ne boste rešili katere izmed ugank. V tem primeru se boste lahko vrnili ponovno in dokončali neopravljeno delo naslednjič.

Objave iz iste kategorije: