Doma Blog Olimje – samostan in čokoladnica

Olimje – samostan in čokoladnica

blogi 129 izlet olimje samostan rozce Olimje - samostan in čokoladnica

Včeraj sem vam opisal prvi del izleta v Olimje – ogled Koče pri čarovnici (Čarovniška dežela).  V nadaljevanju smo si ogledali samostan in cerkev Marijinega vnebovzetja. Sama cerkev je že precej nadrobno opisana med članki na strani kam.siOlimski samostan – dediščina slovenske kulture, umetnosti in vernosti .

 Pred samostanom je posajeno polno različnih zdravilnih rož in ob vsaki je tablica z njenim imenom. Zelo primerno za kratko učno pot za otroke. Poleg tega je v samostanu prodajalna z zdravilnimi zelišči. Glede na to, da "za vsako bolezen raste zdravilna rožca", kot je rekel Kosobrin iz Kekca, smo si tudi mi kupili nekaj za domačo lekarno – patrove kapljice

blogi 129 olimje samostan lekarna hipokrat Olimje - samostan in čokoladnica

V samostanu je tudi ena najstarejših lekarn v Evropi, starejši naj bi bili samo tisti v Parizu in Dubrovniku.  Na sliki lahko vidite eno od fresk iz te lekarne – slika  Hipokrata.

Samo dve minuti hoje stran je še ena od znamenitosti Olimja – Čokoladnica, kjer ročno izdelujejo čokolado. Poskusili smo eno z ananasom, eno s hruško, najboljši pa je bil seveda čokoladni bombon z lešnikom.  Nekaj malega smo jih kupili za doma in nekaj za starše.

Objave iz iste kategorije: