Doma Vodniki, zemljevidi, knjige Gorenjska – Vodnik

Gorenjska – Vodnik

Gorenjska vodnikNašemu vabilu se je prijazno odzvala tudi založba  Turistika in nam v recenzijo poslala dva vodnika: Gorenjska in Slovenija.

Pod vodnik Gorenjska se je tokrat poleg Matjaža Chvatala podpisala še Petra Vencelj.  Knjiga "Gorenjska Vodnik" je namreč izpod peresa in objektiva Matjaža Chvatala prvič izšla že leta 1997. 

Več kot po desetletju med ljubitelje Gorenjske prihaja nov vodnik, ki je kar trikrat obsežnejši od prvega.

Avtorja sta na več kot 300 straneh, 2000 fotografijami in 50 zemljevidi vzajemno združila vedenje o Gorenjski, njeni naravni lepoti, značaju in prepoznavnosti, ki jih je krojila zgodovina časa.

Vsebina knjiga je po splošni predstavitvi alpske pokrajine Gorenjske in njeni kuhinji razdeljena po občinah. Vsaka od 27 gorenjskih občin je predstavljena v samostojnem poglavju, kjer avtorja v besedi in fotografiji podrobno predstavita zgodovino kraja, znamenitosti in druge koristne informacije.

Predstavitev Gorenjske avtorja pričenjata z Mestno občino Kranj, konča pa se z Občino Moravče.

Knjigo avtorja zaključujeta s koledarjem prireditev skozi vse leto. Na koncu  je dodano še kazalo z zemljepisnimi imeni, kazalo muzejev ter kazalo znamenitih Gorenjcev.

Vodnik nas na poučen a hkrati nevsiljiv način vodi po Gorenjski. Pregledna zasnova posameznih opisov nam omogoča, da bralec hitro najde tisto, kar išče. Bodisi naj bodo to kraji, ki nam jih avtorja priporočata za daljši obisk, bodisi, če želimo obiskati katerega izmed gorenjskih muzejev.

Vodnik Gorenjska je na voljo še v angleškem, nemškem, italijanskem, ruskem, francoskem in španskem jeziku.

Več o vodnikih in drugih edicijah založbe Turistika, Trstenik 101, 4204 Golnik, si lahko preberete na spodnji povezavi.

Tel.: 041/671-988
Fax: 04/25-60-110
E-mail: info(at)zalozba-turistika.si

Objave iz iste kategorije: