Doma Vodniki, zemljevidi, knjige Milan Vinčec: Istra

Milan Vinčec: Istra

vodniki zemljevidi istra istra 01 Milan Vinčec: Istra

ISTRA

Milan Vinčec
Koper • Izola • Piran
Slovenska Istra
Hrvaška Istra
Kulturno turistični vodnik
ISBN 978-961-269-087-8

Vabilu uredništva KAM-a se je prijazno odzval režiser, snemalec in fotograf Milan Vinčec ter nam v oceno poslal kulturno turistični vodnik ISTRA Koper • Izola • Piran – Slovenska Istra /
Hrvaška Istra. Vinčeca med drugim poznajo ljubitelji poti sv. Jakoba. Leta 2007 je pri založbi Ognjišče izšla njegova knjiga Romanje v Kompostelo nekoč in danes. V slednji je z bogatim izborom fotografij in izčrpnim besedilom o kulturni in verski tradiciji predstavil sv. Jakoba in kraj Kompostelo, ki je v zgodovini privabljal milijone romarjev. Vodnik je razdeljen na dvaintrideset dni z opisom poti, ki jo lahko današnji pohodnik opravi v enem dnevu. Vodnik bogatijo številne fotografije, zemljevidi poti in načrti mest. V knjigi Romanje v Kompostelo je tudi videofilm Po poti sv. Jakoba, ki opisuje zgodbo srednjeveškega romarja.
150 strani, prek 300 barvnih fotografij in zemljevidov.

vodniki zemljevidi istra istra 02 Milan Vinčec: IstraTokrat pa je Vinčec svoje dolgoletno odkrivanje lepot Slovenije, ko je odstiral preteklost slovenskih gradov in prisluhnil utripu življenja za obzidjem samostanov nadgradil z vodnikom po Istri. S knjigo se z romarske poti sv. Jakoba vrača v svet svojega okolja, iz duhovnih globin v vsakdanjih turističnih poti in znamenitosti.
Knjiga predstavlja Istro v vsej njeni pestri podobi. Odstira nam različna področja od zgodovine do današnjih znamenitosti, od umetnosti in kulture do turizma na podeželju in gostinske ponudbe, od naravnih lepot do zanimivih izletov in še mnogo več. Slovensko Istra bomo spoznali skozi čas, zemljepisne značilnosti, istrsko kuhinjo, vinogradništvo, ribištvo, solinarstvo, oljkarstvo itd.  Zazrli pa se bomo tudi v Hrvaško Istro.
Ob koncu knjige je avtor v poglavju Dogodki in prireditve zbral seznam različnih kulturnih in turističnih prireditev.
Knjigo na 168 straneh bogatijo podrobni zemljevidi mest, več kot 600 fotografij, jedrnati opisi, zgodovinske in umetnostne zanimivosti. Posebnost vodnika je, da izbrano predstavi odlike podeželskega turizma, gostinsko ponudbo, različne poti (vinske, oljče, Parenzano) in možnosti zanimivih izletov z ladjo ali po kopnem, tako da lahko vsak najde izpolnitev svojih želja.
Knjigi je dodan video film o Istri, ki dopolnjuje duhovno izpovednost avtorjeve zamisli.
Knjigo lahko naročite na [email protected].

Oglejte si še predstavitveni PDF.

Alenka Veber
, uredništvo KAM-a

Objave iz iste kategorije: