Domov arrow Zanimivosti arrow Bovec - športne aktivnosti pozimi
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Bovec - športne aktivnosti pozimi

Natisni E-pošta

Tudi zima je letni čas, ko lahko v Bovcu uživate ter se potite v športnih aktivnostih. Prav tako pa zima v Bovcu ponuja športne aktivnosti, ki vas bodo napolnile z adrenalinom. Če ste tip človeka, ki uživa v hitrosti in drznih situacijah, potem so zimske počitnice v Bovcu za vas več kot odlične.

Nočno sankanje
Se spomnite, kako ste se kot otroci sankali? Splužena cesta, dobro podmazane sani ter topla obleka je bilo vse, kar ste potrebovali. Vse, kar pozimi potrebujete za sankanje v Bovcu so topla oblačila ter primerna obutev. Vse ostali vam priskrbijo organizatorji, ki vam ponujajo nočni spust s sanmi ob baklah. Sankaški spust v temi ter le ob baklah je zagotovo doživetje, ki si ga morate privoščiti po napornem dnevu. Odlično urejene sankaške proge vam zagotavljajo varnost, dobro podmazane sani pa hitre spuste ter uživanje v hitrosti.


Letenje z jadralnim padalom v tandemu
Tako kot poleti, lahko tudi pozimi uživate v letenju z jadralnim padalom, v katerem je poleg vas tudi inštruktor. Tako boste pozimi lahko občudovali lepe zasnežene vrhove Julijskih Alp ter prečudovito naravo, ki jo sneg pozimi le še polepša.

Hoja s krplji
Hojo s krplji po snegu (nekateri temu rečejo kar krpljanje), so poznali že zdavnaj. Ljudje so že takrat ugotovili, da snežne krplje omogočajo lažjo hojo po snegu, ki poteka brez vdiranja v sneg. Današnje snežne krplje se od tistih včasih razlikujejo po tem, da so lažje ter bolj praktične. Z njimi boste lahko odkrivali težje dostopne kotičke v zasneženi okolici Bovca. Vodeni izleti, na katerih bo prisoten vaš vodič, so različnih dolžin, ki jih bodo vodiči prilagodili vašim željam.

Ledno plezanje
Ste si kdaj želeli preizkusiti, kakšen je občutek, če plezaš po ledu? V okolici Bovca, natančneje v Loški Koritnici, je veliko slapov, ki pozimi zamrznejo in nudijo odličen poligon za ledno plezanje. Tako se lahko preizkusite v plezanju po samem ledu, seveda varno navezani ter varovani s strani vašega inštruktorja.

Smučanje ter tek na smučeh
Seveda pa ne smemo pozabiti smučanja ter teka na smučeh. Mogoče ti dve aktivnosti nista tako adrenalinski kot prejšnje, a zagotovo nudita obilo rekreacije. Okolica Bovca je premrežena s smučišči in urejenimi tekaškimi progami, na katerih boste lahko preverili svoje znanje smučanja ter teka na smučeh. Če pa niste preveč vešči teh športov, pa se lahko vključite v tečaje smučanja ter hoje na smučeh.

Ključne besede

Tag cloud Dodaj...
Please Enter New Tags Separated By Comma's
  ali zapri

Bovec  zanimivost 
Komentarjev
Dodaj novIšči
Komentiraj
Ime:
Spletna stran:
Naslov:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
 
Security Image
Prosimo vpišite anti-spam kodo, ki jo vidite na sliki.


Rok
O avtorju:
 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008