Domov arrow Novice arrow Slovenia Nostra
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec
Slovenia Nostra

Slovenia Nostra - Center duo

Natisni E-pošta
Evropa Nostra je evropsko združenje okoli 250 nevladnih organizacij, 150 pridruženih organizacij in 1500 individualnih članov iz več kot 50 držav, aktivno delujočih na področjih varovanja in promocije evropske kulturne dediščine in krajine (http://www.europanostra.org). 
3. junija 2009 so na generalni skupščini v Taormini (Sicilija) potrdili nove člane sveta Evrope Nostre, med katerimi je kot edina članica iz Slovenije bila izbrana tudi Tatjana Vokić, in sicer v okviru Centra domače in umetnostne obrti iz Veržeja. Slovenske nevladne organizacije, združenja in posamezniki, ki se ukvarjate s kulturno dediščino, lahko svoja vprašanja in predloge glede Europe Nostre ter poročila o vaših dejavnostih, s katerimi želite seznaniti širšo evropsko javnost oz. vzpostaviti sodelovanje z drugimi evropskimi NVO, posredujete na naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript oz. pokličete na 051 654 778.
Preberite več...
 

Slovenia Nostra

Natisni E-pošta
Logotip Slovenia Nostra
KD NAŠA SLOVENIJA - SLOVENIA NOSTRA


je bilo ustanovljeno leta 1997 kot prva nevladna organizacija v Sloveniji, ki zastopa in razvija civilne pobude na področju raziskovanja, predstavljanja, varovanja in ohranjanja slovenske kulturne in naravne dediščine. Ima status samostojnega, prostovoljnega in nepridobitnega kulturnega društva oz. združenja. Podpira, razvija, uveljavlja in propagira projekte in pobude, ki ohranjajo snovno in nesnovno dediščino, bodisi posamezne objekte (stavbne) dediščine, kulturno krajino ali tradicionalne veščine, obrti, običaje. Spodbuja širjenje zavesti in znanja o dediščinskih vrednotah med prebivalstvom, še posebej med lokalnim prebivalstvom in med mladimi. S svojo dejavnostjo poudarja in oživlja dejstvo o skupnem slovenskem etničnem in kulturnem prostoru, torej doma in v zamejstvu.
Preberite več...
 

Seznam dediščinskih organizacij v Evropi (IHOE)

Natisni E-pošta
Seznam dediščinskih organizacij v Evropi (IHOE)

Projekt inventarizacije evropskih dediščinskih organizacij (Inventory of Heritage Organisations in Europe - IHOE) je namenjen predstavitvi pregleda vseh nevladnih organizacij v Evropi, ki delujejo na področju dediščine v širšem pomenu besede, z različnim obsegom delovanja od regionalnega do evropskega. Dediščinske organizacije, ki izpolnjujejo navedene kriterije, so vabljene, da se s pomočjo posebnega obrazca registrirajo na spletni strani www.heritage-organisations.eu. Spletna stran, ki trenutno obstaja v štirih jezikih (angleški, francoski, nemški, nizozemski), bo jeseni 2007 spremenjena v odprto in dostopno bazo na medmrežju. Uporabnik bo s kombinacijo ključnih besed preprosto našel iskano dediščinsko organizacijo v Evropi (npr. s ključnima besedama »religiozna dediščina« in »Poljska« bo uporabnik dobil seznam poljskih organizacij, ki delujejo na tem področju).
Preberite več...
 

Nagrade Europa Nostra 2008

Natisni E-pošta
Nagrade Europa Nostra 2008
Rok za prijave: 15. avgust (kategorija 2) in 15. september 2007 (kategorije 1, 3, 4)

Vseevropska dediščinska federacija Europa Nostra vsako leto podeljuje nagrade na področju ohranjanja kulturne dediščine v več kategorijah, ki vključujejo stavbno in arheološko dediščino, kulturne krajine, zbirke umetniških del, dediščinske raziskave ter požrtvovalno delo organizacij in posameznikov na področju ohranjanja kulturne dediščine. Namen nagrad je promovirati visoke standarde pri ohranjanju dediščine, spodbujati mednarodne izmenjave znanj in izkušenj ter s promocijo nagrajenih projektov spodbuditi zgledne iniciative v prihodnosti.
Preberite več...
 
Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008