Domov arrow Vsi blogi arrow Grajsko trški dan na Svibnem 2010
 
obcine
Občine
Kategorije prispevkov
Izleti po Sloveniji
Romarske poti
Slovenske pešpoti
Slovenska mesta in kraji
Slovenske domačije
Krajinski parki
Veliki Slovenci
Zanimivosti
Jezera
Novice
Vodniki in zemljevidi
Satelitska slika
Dogodki po Sloveniji
Trenutno ni napovedi.
Poglej cel koledar
Prijava

Pozabljeno geslo?
Slovenija
Slovenija
Osnovni podatki
Slovenske občine
Škofije
Statistika uporabnikov
48790 registriranih
0 danes
0 ta teden
0 ta mesec

Kam.si blogi

Blogi uporabnikov spletne skupnosti portala Kam.si


Aug 16
2010

Grajsko trški dan na Svibnem 2010

Posted by Alenka Veber in SvibnoRadeče

"Grajsko trški dan na Svibnem 2010

Vabljeni v Deželo Ostrvrharjev, Svibno nad Radečami, kjer se bo ponovno dogodil Grajsko trški dan – v petek, 20. avgusta 2010 od 16.30 dalje pri Zoisovi graščini na Počakovem!

Ponovno obetamo pisano trško dogajanje z različnimi stojnicami, na katerih bodo rokodelci pokazali svoje izdelke in spretnost, okoliški kmetje pa svoje pridelke.

 

 

Zbrane bo pozdravil sam naš vitez Viljem Ostrovrhar, v goste pa mu bodo prišli še okoliški grajski prijatelji!

Vsi skupaj se boste zabavali v predstavah Ljudskih pevcev s Svibnega in Otroške folklorne skupine OŠ Svibno, Folklorne skupine Senovo, ki vas bo izzvala na mlačev s cepci ali ljudski ples ter Ljudski pevci Florjani z Ardra, ki bodo ob ljudski pesmi pokazali še nekaj starih rokodelskih znanj. 

Lahko boste spremljali različna rokodelska opravila (od tkanja pasov, kovanja bodala, skodlanja, slamokrovstva, izdelovanja čevljev, preje, izdelovanja verižnih oklepov, žaganja hlodov z amerikanko). Nekatera od teh opravil boste lahko tudi sami poskusili, saj naši rokodelski mojstri prav radi delijo svoje znanje naprej. Naučili se boste tudi izdelovanja zeliščnih pripravkov, otroci pa tudi starih čarodejskih trikov, in izdelave posameznih kosov srednjeveških oblačil.

 Poskusili se boste lahko tudi v lokostrelstvu, mečevanju ali pa zaslužili rundo v metanju podkev ali zabijanju žebljev, otroci pa tudi v ježi ponijev.

 Večeru bo »prilil ognja« čarodej Branko z ognjenim programom, ki se bo dokončno razvnel v koncert skupine Čompe z Janezom Škofom.

 Poskrbljeno bo tudi za jedačo in pijačo.

Da se ne bi preveč obremenjevali po neznanih ovinkih in sproščeno okušali dobrote domačih kleti, pa bo organizirana tudi posebna brezplačna avtobusna linija Vrhovo – Radeče železniška postaja – Jagnjenica – Svibno med 16.00 in 1.00 vsako uro  (Vrhovo:15.50, 21.00, 1.00). Iz Radeč bo avtobus vozil vsako polno uro od 16.00 ure  dalje in ustavljal na vsaki AP do Svibnega. Ravno tako bo avtobus vozil v obratni smeri s prvim odhodom iz Svibnega ob 16.30 in tako dalje vsako uro  do zadnjega odhoda ob 00.30.

 Posebej se bodo na tiskovni konferenci ob 16. uri predstavili lokalni ponudniki hrane v sklopu projekta »Lokalna trajnostna oskrba s hrano v Posavju«.

V prostorih Bara na vasi na Svibnem pa si boste lahko ogledali še likovno razstavo 12. Krearta.

Na svidenje na Svibnem! Ostrovrharji, www.svibno.sitd.svibno@gmail.com"

Zemljevid

Zadnji zapisi v bloge
Pisci blogov
Arhiv blogov
Zadnji prispevki

16:27 4.10.2008