Doma Blog Prireditve v decembru

Prireditve v decembru

blogi 420 IMG 0239 Prireditve v decembru

V komentarju h članku na spletni strani kam.si  sem prebrala, da vedno pišemo o dogodkih, ki so se že zgodili in kako lepo in zanimivo je bilo, malokdaj pa o tem kdaj se bo kaj in kje dogajalo. Odločila sem se napisati nekaj dogajanj v Ljubljani, v veselem decembru. Upam, da bo še kdo dodal kakšen zapis o predbožičnem dogajanju v drugih slovenskih mestih.

Ljubljana se je že skoraj odela v novoletno okrasje. Od 3. decembra pa vse tja do 2. januarja 2009 bo žarela v nešteto barvnih lučkah.

 Začelo se bo torej 3. decembra , na dan ko se je v Vrbi na Gorenjskem rodil dr. France Prešeren, na Prešernovem trgu med 17. in 18. uro, s prireditvijo Prižgimo luč. Mimogrede ta dan je tudi kulturni dan in ne pozabite na prireditev  Ta veseli dan kulture, ko imajo kulturne ustanove po Sloveniji dan odprtih vrat.

Miklavžev sejem bo od 3. do 6. decembra ob Frančiškanski cerkvi na Prešernovem trgu.

Miklavžev sprevod  5.12. ob 17 . uri. Potekal bo po Krekovem trgu, Ciril Metodovem trgu, Stritarjevi ulici do Prešernovega trga.

Dobra vila 17. do 23. 12 in 26. do 30. 12 od 17.  do 20.  ure, na stopnišču Mestne hiše.

Pravljično mesto v parku Zvezda, za male in velike otroke, od 26. do 30.  12., med 16.30 in 19. uro, ki ga bo vsak dan obiskal Dedek Mraz.

Božični koncert 24.12. ob 17. uri, Mestni trg.blogi 420 IMG 0236 Prireditve v decembru

Praznični sejem, 3. 12. do 2 .1. 09. Lične stojnice bodo stale na Prešernovem trgu, Cankarjevem nabrežju, Hribarjevem nabrežju, Petkovškovem nabrežju in Mestnem trgu. Pa še in še se bo dogajalo.

Obilo zanimivega in veselega dogajanja se nam obeta. S svojim fotoaparatom bom pridno beležila vse zanimivosti, ki jih boste lahko videli v galeriji slik, kamor lahko dodate tudi kakšno z vašega konca.

Objave iz iste kategorije: