Doma Blog Turistična kmetija Štern

Turistična kmetija Štern

Turistična kmetija Štern ali po domače »Pri Kovačniku«, se nahaja na severovzhodu  Slovenije, na Pohorju blizu Maribora. Natančno v vasici Planica nad Framom. Na kmetiji gospodarita dve generaciji, ki se očitno med seboj odlično razumeta, sodeč po urejenosti kmetije. Mlada gospodarica, ob predstavitvi kmetije, rada pove, da so gostje iz Finske spraševali, kje pa je skakalnica?

blogi 420 svetlana 399 Turistična kmetija Štern 

Kmetija se že 26 let ukvarja z gostinstvom in turizmom. V stari kmečki sobi s krušno pečjo, strežejo tradicionalne pohorske jedi. Poskrbijo pa tudi za vegetarijance. Mimogrede, meni je najbolj všeč sirova gibanica. Bolj zato ker sem sladkosneda, sicer je pa vsaka jed, ki smo jo pokusili vredna pohvale. Za pripravo jedi uporabljajo samo domače pridelke. Ukvarjajo se z živinorejo in poljedelstvom.

blogi 420 svetlana 401 Turistična kmetija Štern

 klasifikacija turističnih kmetij, namesto zvezdic so jabolka.

Najbolj zanimivo zame pa so živali na kmetiji, ki jih je kar nekaj. Domači pes Muri, ki ni črn ampak je zlati prinašalec, obožuje obiskovalce. Veselo maha z repom in uživa, ko si ga ljudje kar podajajo med sabo.

So pa tu še krave, ki jih lahko ob tem ko sedite na dvorišču in pijete kavo, opazujete kako se prosto pasejo. Imajo tudi pujske, seveda pa brez muck  tudi ne more biti.

blogi 420 svetlana 402 Turistična kmetija Štern

 in takole se mlada gospodinja poslovi od nas.

Avtorica: Svetlana S.

Objave iz iste kategorije: