Doma Blog Okrasitev Ljubljane

Okrasitev Ljubljane

blogi 420 december 018 Okrasitev Ljubljane

V tem Veselem decembru v Ljubljani, je mesto čudovito okrašeno. Središče praznične božično, novoletne okrasitve, je vsekakor Prešernov trg. Ob frančiškanski cerkvi stoji visoka novoletna jelka, okrašena z nešteto lučkami. Se pa Ljubljana ponaša s še eno, največjo jelko, na pobočju Ljubljanskega gradu.

Po pobočju so posuti reflektorji, ki v večernem času ustvarijo pravljično podobo in ustvarijo vtis ogromnega božičnega drevesa. Reflektorji so računalniško vodeni, zato so barve prilagojene različnim priložnostim. V času božiča in novega leta žarijo zlato rumeno, ob državnih praznikih, pa v kombinaciji slovenske zastave, modra, bela in rdeča.

Vesoljno Ljubljano krasi okoli 40 kilometrov girland z lučkami na drevesih in smrekah, na Levstikovem trgu, pod Trančo, pri Mestni hiši in Figovcu in seveda na Ljubljanskem gradu.

Lampioni osnovnošolcev, ki so doslej krasili Pravljično mesto na Kongresnem trgu, so zdaj nameščeni na Bregu in na letošnji decembrski novosti, Prazničnem knjižnem sejmu na Miklošičevem parku.

Galerija slik

Vir: Zavod za turizem Ljubljana

Objave iz iste kategorije: