Doma Novice Aktualne novice Napovednik za Veliki Šmaren

Napovednik za Veliki Šmaren

ZáplazSpet je pred nami praznik Marijinega vnebovzetja, ko bodo oživele naše božje poti, ki so po večini posvečene predvsem Mariji. Med 317 njenimi cerkvami v slovenski državi, jih ima za zavetnico Vnebovzeto kar 86. Marijino vnebovzetje je za nas kristjane »druga velika noč«, ki nam pove, da se naše življenje ne izteka v prazen nič, v brezno slepe usode, marveč v vstajenje in večno življenje. Zaradi takšnega sporočila je ta praznik tudi tako močno uveljavljen med nami.

Praznovanje se začenja že na predvečer, v soboto, 14. avgusta, ko bodo imeli po mnogih krajih večerne maše povezane s procesijami z lučkami, ki so posebej doživete zaradi petja litanij in Marijinih pesmi.
 
V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori bo ob 19. uri maševal predsednik škofovske konference nadškof nadškof metropolit dr. Anton Stres. Po maši bo procesija z lučkami s starodavnim Marijinim kipom iz srede 15. stoletja. To bo tudi praznovanje 500 letnice izgradnje sedanje župnijske cerkve.
 
V župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja na Primskovem v Kranju bo ob 19.30 maševal pomožni škof dr. Anton Jamnik. Po maši bo prosecija z lučkami.

Na Kredarici bo ob 19. uri maša in po njej procesija z lučkami.

V cerkvi Marije Pomočnice na Rakovniku v Ljubljani bo maša in procesija z lučkami do lurške votline ob 18.30.

V cerkvi Marije Zvezde v Novi Štifti pri Gornjem Gradu bo maševal in vodil procesijo kardinal dr. Franc Rode. Slovesnost bo ob 19. uri.

V baziliki Matere božje v Petrovčah bo maša s procesijo ob 19.30.

V baziliki Marije Zavetnice na Ptujski Gori bo ob 20. uri maševal nadškof metropolit dr. Franc Kramberger.

V baziliki na Sveti Gori nad Gorico bo maša s procesijo ob 20. uri.

V Trbovljah v cerkvi Marije, matere cerkve bo maša s procesijo ob 19. uri.

Na Zaplazu pri Trebnjem bo ob 20. uri  procesija  iz župnijske cerkve v Čatežu na Zaplaz in nato v božjepotni cerkvi Maije Pomočnice maša.

V Olimju pri Podčetrtku  bo maša ob 19. uri.

Na Tinskem pri Zibiki bo maša s procesijo ob 19. uri.

Objave iz iste kategorije: