Doma Blog Dvojna številka Potepanj – julij/avgust

Dvojna številka Potepanj – julij/avgust

Dvojna številka mesečne revije za potepanja po Sloveniji se tokrat ponaša kar s 100-imi stranmi privlačnega branja, zanimivih namigov in predlogov. Glavni urednik revije v uvodniku povzema črto nad 10-imi številkami, ki so skupaj prinesle omesto strani vsebine in nam že dodobra predstavile znane in manj znane kotičke naše domovine.

Pohvale, ki jih prejemajo na uredništvu, so lahko samo močna vzpodbuda za nadaljnje delo: promocija slovenskega turizma, predvsem inovativnih turističnih produktov, in razkrivanje skrivnostnih slovenskih kotičkov, ki si zaslužijo več pozornosti, kot je dobijo.

 In kam nas tokrat vabijo sodelavci revije: v lepih razgledih in opojnih vonjavah je uživala Sara Vodnik. Svoja doživjanja je zajela v prispevku Izolsko zaledje: Svet pristnih doživetij.

Matej Zalar se je odpravil na soteskanje v Pršjak. Doživetje, ki ni dano vsakomur.

Kaj pa muzeji v poletnih mesecih? So to res samo zdolgočasene zgradbe? V prispevku Katarine Vrhovec bomo spoznali, da je lahko muzej prava hiša doživetij: Slovenski etnografski muzej, Mestni muzej Ljubljana, Tehniški muzej Slovenije, Muzej premogovništva Slovenije, Muzej na prostem v Rogatcu.

Jure Markič se je odpravil v mesto v osrčju gozdov: Kočevje je mesto, kjer se turizem rojeva. V Kranju pa je v rovih pod starim Kranjem iskal nova doživetja.

Tudi rubrika Bilo je nekoč ne manjka, prav tako ne številne stalne rubrike, ki nas seznanjajo s številnimi dogodki širom po Sloveniji. 

 

Alenka Veber, uredništvo KAM-a

Objave iz iste kategorije: