Doma Slovenija Občine Občina Komen

Občina Komen

Pokrajina: Primorska
Statistična regija: Goriška 

Površina: 102,7 km2
Prebivalcev: 3.500

Občina Komen je del obalno-kraške statistične regije. Meri 103 km2. Po površini se med slovenskimi občinami uvršča na 70. mesto.

Sredi leta 2016 je imela občina približno 3.550 prebivalcev (približno 1.770 moških in 1.780 žensk). Po številu prebivalcev se je med slovenskimi občinami uvrstila na 140. mesto. Na kvadratnem kilometru površine občine je živelo povprečno 35 prebivalcev; torej je bila gostota naseljenosti tu manjša kot v celotni državi (102 prebivalca na km2).

Občina leži ob meji z Italijo, na kraški planoti, imenovani Kras. Zgodovinsko in arhitekturno najbolj poznan kraj te občine je Štanjel, naselje s starim utrjenim delom in grajskim kompleksom na griču Turn.
© Statistični urad Republike Slovenije
komen Občina Komen
By Husond – Own work, Public https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:%C5%A0tanjel_street.JPG


Spisek krajev:

Brestovica pri Komnu, Brje pri Komnu, Coljava, Čehovini, Čipnje, Divči, Dolanci, Gabrovica pri Komnu, Gorjansko, Hruševica, Ivanji Grad, Klanec pri Komnu, Kobdilj, Kobjeglava, Koboli, Kodreti, Komen, Lisjaki, Lukovec, Mali Dol, Nadrožica, Preserje pri Komnu, Rubije, Sveto, Šibelji, Škofi, Škrbina, Štanjel, Tomačevica, Trebižani, Tupelče, Vale, Večkoti, Volčji Grad, Zagrajec

Povezave:

Komen - zemljevid

Komen - karta
obcine komen zastava Občina Komen

Zunanje povezave:
Uradna občinska stran: www.komen.si

Povezava na Wikipedio

{mosimage cw=150}

Objave iz iste kategorije: