Doma Blog Največji uspeh Slovenije v nogometu

Največji uspeh Slovenije v nogometu

Matjaž Kek, selektor slovenske nogometne reprezentance

Slovenska nogometna reprezentanca je res izpadla na Svetovnem prvenstvu v nogometu v Južni Afriki, toda ne smemo pozabiti, da so Matjaž Kek in njegovih 23 junakov dosegli največji slovenski uspeh v nogometu … v vsej zgodovini Slovenije.

[Nogometni blog na portalu kam.si pripravlja uredništvo slovenske brezplačne spletne nogometne igre Goalmacher , ki jo lahko igraš na www.goalmacher.si. Če si pravi navijač, te čakamo: klikni tu!]

Prihodnost slovenskega nogometa zgleda danes zelo dobra. Kmalu pa se bodo naši nogometaši lahko izkazali na kvalifikacijah za Evropsko nogometno prvenstvo in upamo, da jim bo sreča bolj naklonjena.

Zapisati je namreč treba, da Slovenija ni izpadla zaradi (ne) kakovosti, ampak zaradi nesrečnega zasuka okoliščin. Čeprav so Angleži igrali veliko bolje kot na prejšnjih tekmah in so bili boljši od naših, so jih naši junaki, še zlasti pa naš izvrstni vratar Samir Handanovič, dobro zadrževali, žal pa jim je uspelo doseči en gol, ki se je kasneje izkazal za pogubnega, saj so v 92 minuti Američani dosegli gol proti Alžiriji in s tem dobili tri točke s čimer so nas prehiteli v skupini C, kjer smo končali na tretjem mestu. 

Slovenska nogometna reprezentanca pa si je vseeno priigrala kar nekaj priložnosti, ki pa se žal niso zaključile z žogo v Angleški mreži. Zadnji del igre pa so naši povsem prevzeli igro in bili veliko boljši od Angležev, ki so tekmo končali tako, da so žogo skrivali v kotu in čakali na konec tekme. Lahko smo ponosni, da imamo reprezantanco, ki uspe tako prestrašiti angleško ekipo, ki ni znana po tem, da se skriva.

Na sliki Matjaž Kek, najuspešnejši selektor slovenske nogometne reprezentance. (foto: Новикова Юлия, vir: Wikimedia Commons)

Objave iz iste kategorije: