Doma Blog Slovenija še vedno neporažena

Slovenija še vedno neporažena

Valter Birsa, slovenska nogometna reprezentancaBravo naši! Slovenska nogometna reprezentanca Matjaža Keka je tudi po drugem kolu tekem predtekmovanj na svetovnem prvenstvu v nogometnu 2010 v Južnoafriški republiki  še vedno neporažena in še vedno vodi v skupini C pred ZDA, Anglijo in Alžirijo.

[Novice o bojih naših nogometnih junakov na svetovnem prvenstvu v nogometu za vas zbira uredništvo slovenske brezplačne spletne nogometne igre Goalmacher – tudi ti si lahko svetovni prvak! Brezplačno se registriraj in postani vrhunski nogometaš v igri Goalmacher.]

Potek tekme 

V tekmi proti ZDA so se naši nogometaši odlično razigrali v prvem polčasu in dosegli kar dva zadetka za 2:0. Strelca sta bila Valter Birsa v 13. minuti in Zlatan Ljubljankičv 42. minuti . 

Žal so naši v začetku drugega polčasa popustili in že v 3. minuti prejeli prvi gol Landona Donovana, najbolj  izkušenega ameriškega igralca. Rezultat pa je nato na 2:2 v 82 minuti povišal še Michael Bradley, sin ameriškega selektorja Boba Bradleya. 

Naši pa so na koncu imeli veliko sreče, saj  je sodnik tik pred golom Mauricea Eduja prekinil tekmo zaradi prekrška in rezultat 2:2 je ostal, Slovenija pa je iztržila eno točko.

Slovenska reprezentanca ima še vedno veliko možnosti za uvrstitev v osmino finala, saj še vedno vodi v skupini C. Naša zadnja tekma bo proti Angliji, ki je sicer favorit v skupini, vendar do zdaj ni pokazala veliko in je iztržila le dva remija. Tekma bo v sredo 23.6.2010 ob 16h v Port Elizabethu. Hkrati bodo igrale tudi ZDA proti Alžiriji, kar pomeni, da po koncu teh dveh tekem vse odločeno za naše.

Če si tudi ti ljubitelj nogometa, je zate prava igra Goalmacher  – slovenska brezplačna spletna nogometna igra, v kateri lahko izkusiš življenje profesionalnega nogometaša. Prijavi se na www.goalmacher.com  in tudi ti lahko postaneš svetovni prvak.

Na sliki je Valter Birsa, strelec prvega Slovenskega gola na tekmi Slovenija : ZDA.  (foto: Robert Jerin, vir: Wikimedi Commons) 

Objave iz iste kategorije: