Doma Blog Marley – nenavaden labradorec

Marley – nenavaden labradorec

 

Ni glasbenik, čeprav je dobil ime po legendarnem glasbeniku Bobu Marley z Jamajke. Bil je labradorec. Živahen in vihrav, vedno pripravljen kaj ušpičiti.

blogi 420 lina5 001 Marley - nenavaden labradorec edini obiskovalec Marlyjeve pasme

In zakaj pišem o Marley. Ker je izšla simpatična knjiga o njem in ker je bila, v našem vsestranskem, ljubljanskem parku Tivoli, pred nekaj časa, natančneje junija, predstavitev te knjige.

blogi 420 lina5 004 Marley - nenavaden labradorec črni veliki koder, pomožni terapevt z velikimi uspehi

Prisotna je bila pasja psihologinja, ki je povedala  marsikaj o pasjem vedenju in terapevtka za otroke s posebnimi potrebami s velikim črnim kodrom, ki je pomožni pasji terapevt.

Prisotni pa so bili tudi pasji obiskovalci, ki so bili najbolj navdušeni nad priboljški, ki jih je priskrbel sponzor srečanja.

Marley je bil namreč hiperaktiven pes, ki so ga še celo vrgli iz male pasje šole. Ni imel časa za dolgočasne ukaze sedi, lezi, poleg in kar precej časa je minilo, da je sprejel osnovne ukaze.  Divjanje po soseski in uničevanje družinske lastnine, so bili na dnevnem redu.

Vse to je lastnik opisal na humoren način, saj je družina z labradorcem sobivala kar 13 let in je morala imeti kar precej posluha za pasje norčije. Toda pasja zvestoba odtehta marsikaj.

Avtorica: Svetlana S.

Objave iz iste kategorije: