Doma Blog Tivoli – razstava ob 50. letnici RTV Slovenija

Tivoli – razstava ob 50. letnici RTV Slovenija

OB 50. letnici RTV Slovenija, so v parku Tivoli pripravili čudovito fotoreportažo ali bolje rečeno, razstavo na prostem, preko katere si obiskovalci lahko ogledajo zgodovino naše nacionalne televizije.

Ljubljana spet vabi v Tivoli – RTV Slovenija praznuje 50 let

 

 

Razstava - Tivoli - 50. letnica RTV Slovenija

 

Razstavo so postavili 15. septembra in naj bi predvidoma stala v tivolskem sprehajališču vse do konca oktobra, a pri nekaterih prejšnjih razstavah smo se lahko že kar malce razvadili, saj so čas razstave običajno podaljšali za nekaj časa. Seveda je vse odvisno tudi od lepega vremena, a zadnji jesenski dnevi kar vabijo na plano in nikogar ne silijo, da bi prelepe slike zložil na kup in odpeljal v kako zaprašeno in temno klet.

 Razstava - Tivoli - 50. letnica RTV Slovenija

O nacionalni televiziji, ki danes stoji na Kolodvorski ulici v Ljubljani, na mestu, kjer je bil pred desetletji  živalski vrt, bi sicer lahko zelo veliko povedali, veliko pa si boste lahko tudi sami prebrali, če si boste le vzeli čas in prebrali nekatere komentarje pod slikami.

 Razstava - Tivoli - 50. letnica RTV Slovenija

Med bolj zanimivimi informacijami izstopa tista o prvih televizijskih sprejemnikih, ki jih je bilo v Sloveniji konec leta 1958 približno 700, cena sprejemnika za delavca pa je znašala njegov popoln polletni zaslužek. Televizija je bila torej pravo razkošje, o barvah pri nas še ni bilo govora, o množici programov med katerimi bi lahko gledalec izbiral pa se je lahko le sanjalo.

Razstava - Tivoli - 50. letnica RTV Slovenija

Tivolske razstave so prijetna poživitev Ljubljane in lahko rečemo, da je ena bolj zanimiva kot druga. Želeli bi si jih še več, lepo bi bilo, če ne bi naenkrat bila le ena, ampak bi v mestu našli več prostorov, kjer bi si lahko pogledali zanimivosti iz naših krajev ali iz sveta.

Objave iz iste kategorije: