Doma Blog Kaj pa študenti?

Kaj pa študenti?

  Mogoče bi bil boljši naslov: Kaj pa absolventi?

Vprašanje se mi poraja ob veliki publiciteti, ki je namenjena pogajanjem koalicije, glede pokojnin. Po letih sem bližje upokojencem kot študentom, tako da me razprava veseli.

Imam pa doma absolventko, ki pridno piše diplomo in se ozira po kakšni redni zaposlitvi pa bolj slabo kaže. Zanimivo pa je, da ni problem dobiti delo preko študentskega servisa, ki jih je v Ljubljani, Mariboru pa tudi v drugih slovenskih mestih kar nekaj. Visoko izobraženi kader po nizki ceni, zakaj bi delodajalci zaposlovali v redno delovno razmerje, če jim država omogoča dobiti potrebne kadre ceneje. Tudi naša oblast se javno pohvali, kako so zmanjšali število zaposlenih v javni upravi, ne omeni pa veliko povečanje zaposlovanja študentov v tem času.

Sprašujemo se, zakaj pri nas študij traja tako dolgo. Zato, ker se večina diplomiranih lahko po diplomi takoj prijavi na zavod za zaposlovanje. Večina pa želi sama zaslužiti za svoje bivanje oziroma študentske sobe in zato ohranja status študenta, da lahko delajo saj preko servisov.

Objave iz iste kategorije: