Doma Blog Smučarija

Smučarija

 

No pa se je zopet začelo. Smučanje seveda, svetovni pokal. Zopet bomo navijali za naša dekleta in fante. Pri nas bo to v Kranjski Gori in Mariboru. Zopet jih bomo kovali v zvezde in jim prirejali veličasten sprejem, ob zmagah seveda.

Če se ne uvrstijo v drugi tek ali pa celo odstopijo in se to kateremu zgodi večkrat zaporedoma, ja potem pa ga je treba  skritizirati do konca. In vsi smo veliki strokovnjaki in pametujemo kaj delajo napačno in kako bi bilo treba to in ono narediti, da bodo rezultati pravi.

Pa ne samo v smučanju, pri vseh športih je tako. Določimo favorite v določeni panogi in potem od njih pričakujemo samo še medalje.

Toda tudi oni so »samo« ljudje, z vzponi in padci. Kljub boljši psihični in fizični pripravljenosti od povprečnega zemljana, se tudi njim dogajajo zemeljske stvari, ki koncentracijo preusmerijo kam drugam.

Zato se mi zdi, da jih je treba podpirati, predvsem takrat, ko jim ne gre dobro. In da bi njihovi »fun« klubi, lahko organizirali kakšen sprejem ali srečanje, tudi ko športnik to najbolj potrebuje in ne dosega tistega kar si je sam zadal kot cilj.

 

Objave iz iste kategorije: