Doma Blog Desa Muck in Anica

Desa Muck in Anica

Ko pomislimo na Deso Muck kot pisateljico, nam prva na misel pride njena knjiga "Blazno resno o seksu". Jaz je sicer še nisem prebral, ampak glede na starost mojih otrok jo bo verjetno treba prav kmalu. Poleg te je napisala še kar nekaj literature za najstnike, z zadnjo zbirko o Anici pa je posegla v tematiko za nekoliko mlajše otroke.

V knjigah opisuje 8 letno Anico, njeno sestro, prijatelja Jakoba, mamico in očeta. V vsaki knjigi se "spopade" s kakšno temo, ki odkriva kakšno plat odraščajočih otrok. V kratkih zgodbah otrokom na lep način prikaže, kako ravnati s strahom, ljubeznijo, veseljem, ljubosumjem, bolečino, dobroto, celo z izgubo bližnjih.

Veliko nam povedo že naslovi knjižic: Anica in skrivnostna maska, Anica in materinski dan , Anica in Jakob, Anica in grozovitež, Anica in počitnice, Anica in prva ljubezen, Anica in športni dan, Anica in zajček, Anica in velike skrbi ter Anica in velika skrivnost.

Po zbirki so okviru Otroškega in mladinskega programa Televizije Slovenija posneli nanizanko, ki so sedaj lahko  spremljamo na prvem programu RTV Slovenija. Snemali so v Ljubljani, na Šobcu in v Polhovem Gradcu . V petek ste že lahko gledali prvo: Anica in materinski dan, ta petek pa bo na sporedu Anica in Jakob.

Objave iz iste kategorije: