Doma Blog Hipodrom Stožice

Hipodrom Stožice

blogi 420 hipodrom stozice 119 Hipodrom Stožice

 

Hipodrom Stožice v Ljubljani leži med reko Savo in ljubljansko obvoznico, oziroma novim stadionom Stožice. Že leta 1946. so se tu odvijale vojaške parade v katerih so sodelovali tudi konjeniki z izšolanimi vojaškimi jahalnimi konji. Prav kmalu so se organizirali v konjeniški klub in leta 1950. organizirali prvo klubsko tekmovanje v dresurnem jahanju.

Konjeniški klub Ljubljana se je na to lokacijo preselil iz Trnovega. Njegovi člani so s prizadevnostjo dosegli, da je danes hipodrom pomemben tekmovalni prostor. Pomembno vlogo pri ureditvi le tega pa je imel vsestranski konstruktor športnih naprav inž. Stanko Bloudek.

Poleg tekmovanj v dresurnem jahanju na hipodromu Stožice prirejajo tudi tekmovanja v preskakovanju ovir in kasaške prireditve. Prva kasaška prireditev je bila tu organizirana leta 1957. Na skoraj vse te prireditve je vstop brezplačen.

Na hipodromu Stožice deluje tudi jahalna šola za otroke in odrasle. Organizirajo tudi Poletne jahalne tabore, jeseni pa bo potekal program druženja in spoznavanja s konji. Skratka, pravi prostor za ljubitelje narave in konj.

Galerija slik

Objave iz iste kategorije: