Doma Blog Mesec junij 2010 v Ljubljani

Mesec junij 2010 v Ljubljani

blogi 420 ljubljana4 080 20091011 1660259288 Mesec junij 2010 v Ljubljani

Kulturno in zabavno pester mesec junij nas čaka v Ljubljani. Od 11. do 27. junija 2010. bo na Prešernovem trgu več kot 60 brezplačnih glasbenih, plesnih in gledaliških prireditev.

Dopoldan je z lutkovnimi predstavami namenjen malim in velikim otrokom. V letu, ko je Ljubljana svetovna prestolnica knjige, bo Plesna šola Kazina uprizorila plesno predstavo Plešem s knjigo.

Popoldan bodo na sporedu lahkotnejše plesne in glasbene točke. Med drugimi se bomo lahko zabavali ob koncertu dixielanda, etno glasbi, prisluhnili bomo lahko tudi orkestru Slovenske vojske na koncertu klasične glasbe, iz Kazine pa prihajajo Plesne zgodbe.

Večeri bodo namenjeni vrhunskim plesnim, gledališkim in glasbenim prireditvam. SNG Opera in balet nam bo predstavila Labodje jezero, tokrat kot ljubezensko zgodbo slovenskega pesnika Franceta Prešerna in njegove Julije. Gostovala bo tudi opera iz Maribora s predstavo Grk Zorba. Pestri junijsko dogajanje v Ljubljani bo zaključila gledališka predstava, muzikal Kabaret v izvedbi Mestnega gledališča Ljubljana.

 

 

Vir: visitljubljana.si, kjer je tudi natančen urnik vseh predstav

Objave iz iste kategorije: