Doma Blog Gospodarsko razstavišče

Gospodarsko razstavišče

blogi 420 ljubljana4 001 20090923 1356957454 Gospodarsko razstavišče

Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, je največji sejemsko razstavni prostor v Sloveniji. Nahaja se sredi Ljubljane, zgrajeno pa je bilo leta 1955. po načrtu skupine slovenskih arhitektov. Leta 2001. so v celoti obnovili dvorani E in C, leto kasneje pa še dvorano A.

Danes ima ta kompleks sedemnajst sodobnih, večnamenskih dvoran, v katerih se odvijajo sejmi, kongresi, prireditve in drugi dogodki. V času, ko obnavljajo ljubljansko operno hišo, so tu tudi operne predstave.

Najbolj pa Gospodarsko razstavišče slovi po različnih sejmih, ki se na tem mestu prirejajo skozi vse leto. Če naštejem samo nekaj od teh: Turizem in prosti čas, na katerem že na začetku leta dobimo obilo informacij za izlete in potovanja. Sejemske prireditve kot so: Salon plovil, Sejem Dom, Festival kamping in karavaning, Narava – zdravje in seveda mednarodni sejem vina, so prireditve, ki pritegnejo zelo veliko število ljudi.

Sama se udeležim kar nekaj zanimivih sejmov. Najbolj mi je bil všeč Mednarodni konjeniški sejem Saeta Equina, ki je bil letos prvič in močno upam, da bo vsako leto, ker sem bila navdušena nad vso konjsko lepoto, ki so jo tam prikazali.

Objave iz iste kategorije: