Doma Blog Konji in hipodrom

Konji in hipodrom

 

blogi 420 IMG 00101 Konji in hipodrom blogi 420 IMG 00081 Konji in hipodrom

Ker stanujem v bližini hipodroma  Stožice in ker obožujem konje, je to moja pogosta sprehajalna pot. Hipodrom Stožice se nahaja v Ljubljani, občina Bežigrad, in leži ob reki Savi.

Do njega se lahko pripeljete z mestnim avtobusom številka 6, 8, ali 11, seveda pa lahko tudi z avtomobilom. Poleg hipodroma se nahajajo hlevi in odprte ograde s konji, ki jih lahko opazujete in občudujete, kakšnega celo pobožate. Nisem opazila kakšnega Lipicanca, kar ne pomeni da ga ni, so pa tu našli svoj dom konji, od policijskih velikanov do malih ponijev. Tu se nahaja tudi konjeniška enota policije s svojimi konji in policijskimi psi. Opazila pa sem poleg konjskih ograd tudi manjšo ogrado s kozicami. Skratka za sprostitev idealno, pod pogojem, da imaš rad živali.

Ker pa je to hipodrom, so tu v prvi vrsti različna športna tekmovanja. Od kasaških tekem, dirk pa do tekmovanja v dresurnem jahanju, ki je meni od vseh konjskih športov najbolj všeč. Letos sta bili v Stožicah dve tekmi v dresurnem jahanju in res je bilo kaj videti.

Objave iz iste kategorije: